Πέμπτη 19 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αλληλεγγύη από «ευρωδεξιά»

Τη στήριξη της ευρωδεξιάς επιστρατεύει στη μάχη των εντυπώσεων και της ψήφου ο Κ. Καραμανλής, επιχειρώντας ταυτόχρονα να ενισχύσει και το «πρωθυπουργικό» προφίλ του.

Με προφανή στόχο να δώσουν «αέρα νίκης» στον ομοϊδεάτη τους πρόεδρο της ΝΔ, φτάνουν σήμερα στην Αθήνα έξι κεντροδεξιοί πρωθυπουργοί, τυπικά για να πάρουν μέρος στη συνεδρίαση του προεδρείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στην πραγματικότητα, όμως, για να εμφανιστούν «στο πλευρό» του Κ. Καραμανλή.

Τις προθέσεις των ευρωδεξιών εξέφρασε με σαφέστατο τρόπο ο πρόεδρος του ΕΛΚ Β. Μαρτένς, ο οποίος σε δηλώσεις του επισήμανε πως «δεν είναι τυχαίο ότι έξι πρωθυπουργοί αποφάσισαν να έρθουν στην Αθήνα», τονίζοντας μάλιστα ότι ο Κ. Καραμανλής «μπορεί να βασίζεται στη στήριξή μας». Προεξόφλησε, μάλιστα, ότι τον επόμενο μήνα η ομάδα του ΕΛΚ θα έχει ενισχυθεί με δύο κεντροδεξιούς πρωθυπουργούς από την Ελλάδα και την Ισπανία.

Στην «ατζέντα» της σημερινής συνεδρίασης του προεδρείου του ΕΛΚ, βρίσκονται η προώθηση των νεοφιλελεύθερων «οικονομικών και κοινωνικών μεταρρυθμίσεων», στο πλαίσιο των αποφάσεων της Λισαβόνας, το «ξεμπλοκάρισμα» του Ευρωσυντάγματος, ενώ ο Κ. Καραμανλής θα θέσει και το Κυπριακό. Σημειώνεται ότι ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ πλειοδοτεί στην ανάγκη επιτάχυνσης των αντιλαϊκών «στρατηγικών» της Λισαβόνας, αυτό δεν τον εμποδίζει να φορά φιλολαϊκές μάσκες, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Στην Αθήνα αναμένονται οι πρωθυπουργοί της Ισπανίας Χοσέ Μαρία Αθνάρ, της Ιταλίας Σ. Μπερλουσκόνι, της Πορτογαλίας Ζ. Μπαρόσο, της Ολλανδίας Γ. Μπαλκενέντε, του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Ζιούνκερ, της Μάλτας Φ. Αντάμι, της Σλοβακίας Μ. Τζουρίντα, ενώ ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Πιερ Ραφαρέν διαμήνυσε ότι τελικά δε θα έρθει.

  • Συναινετική στάση κράτησε ο Κ. Καραμανλής στο ζήτημα της καθυστέρησης των Ολυμπιακών έργων, προσφέροντας πλήρη κάλυψη στην κυβέρνηση και καλύπτοντας τις ευθύνες της. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε χθες με την πρόεδρο του «Αθήνα 2004» Γιάννα Αγγελοπούλου, δήλωσε ευθέως ότι «δεν είναι τώρα η ώρα της κριτικής», παρά το γεγονός ότι διαπίστωσε ότι «υπάρχουν προβλήματα και καθυστερήσεις». Επειδή όμως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, όπως επανέλαβε, είναι «εθνικός στόχος», ζήτησε να αξιοποιηθεί ο χρόνος των 177 ημερών που έχουν μείνει μέχρι την έναρξη των Αγώνων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ