Κυριακή 22 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ
Αρχίζουν τα δύσκολα

Μετά το φιλικό του καλοκαιριού, έφτασε η ώρα για τα... επίσημα για ΠΑΟ και Οσέρ

Sportidea

Μετά το φιλικό του καλοκαιριού, έφτασε η ώρα για τα... επίσημα για ΠΑΟ και Οσέρ
Μένοντας για άλλη μια χρονιά ο μοναδικός εκπρόσωπος της χώρας μας σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο Παναθηναϊκός καλείται να αντιμετωπίσει τη γαλλική Οσέρ στον Γ΄ γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί την Πέμπτη στη Γαλλία. Οι «πράσινοι», αν και κατά τη διάρκεια της κλήρωσης δεν είχαν την τύχη που θα ήθελαν, καθώς οι Γάλλοι ήταν αυτοί που καλό θα ήταν να αποφύγει το «τριφύλλι», εντούτοις η καλή παράδοση που έχει κόντρα στη συγκεκριμένη ομάδα, αλλά και το γεγονός της ρεβάνς στην Ελλάδα δημιουργούν κλίμα αισιοδοξίας. Σχολιάζοντας την ευρωπαϊκή αποστολή του Παναθηναϊκού ο Γιτζάκ Σουμ, δεν έκρυψε τα λόγια του, αλλά εντούτοις δεν έδειξε να πτοείται. «Η Οσέρ ήταν ο πιο δύσκολος αντίπαλος από αυτούς που είχαμε στο γκρουπ. Αυτή μας έτυχε, με αυτή θα παίξουμε. Είναι μια πολύ καλή ομάδα και πιστεύω ότι η πρόκριση είναι 50-50». Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις δυο εκ των παικτών, του Γιάννη Γκούμα και του Δημήτρη Παπαδόπουλου, που έδειξαν να έχουν εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους. «Είμαστε καλύτεροι στα δύσκολα. Ηταν η πιο δύσκολη ομάδα του γκρουπ, αλλά έχουμε δείξει ότι μπορούμε να σταθούμε σε οποιαδήποτε έδρα και με οποιοδήποτε αντίπαλο» τόνισε ο Γ. Γκούμας. Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην ευρωπαϊκή εμπειρία του Παναθηναϊκού, την οποία θεωρεί βασικό στοιχείο στην εξέλιξη που θα έχουν τα δυο παιχνίδια.

Η ΟΣΕΡ

Η Οσέρ είναι από τις σταθερές ομάδες της κατηγορίας, η οποία κινείται πάντα σε ευρωπαϊκά επίπεδα, αλλά δεν μπορεί να κάνει το παραπάνω βήμα. Ο Γκι Ρου έχει φροντίσει να φτιάξει μια ομάδα η οποία αποτελείται κυρίως από νεαρούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν γίνει το μήλον της Εριδος για τους μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Ωστόσο, η απειρία τους δεν τους έχει επιτρέψει αρκετές φορές να φτάσουν σε κάτι περισσότερο από την πρόκρισή του στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Η έλλειψη εμπειρίας φάνηκε και στο κυριακάτικο ντέρμπι με τη Λυών, όπου η Οσέρ αν και προερχόταν από μια πολύ καλή αγωνιστική παρουσία των τελευταίων αγωνιστικών, εντούτοις έχασε με 2-1, με αποτέλεσμα να πέσει στην τέταρτη θέση του γαλλικού πρωταθλήματος.

Μεγάλο της αστέρι παραμένει ο Τζιμπρίλ Σισέ. Οργανωτής της άμυνας είναι ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, ο οποίος και από την πλευρά του δίνει διαπιστευτήρια για μια αρκετά καλή καριέρα, δίπλα στον Φιλίπ Μεξές. Βέβαια, δε θα πρέπει να ξεχνάμε και τη μεσαία γραμμή των Γάλλων. Ο Ταϊνιό, ο Καπό, ο Καλού και ενίοτε ο έμπειρος Λασουέρ αποδεικνύουν ότι μπορεί άνετα να παντρευτεί η ωριμότητα με τον ενθουσιασμό για να παρουσιαστεί ένα αρκετά καλό σύνολο. Ο προπονητής Γκι Ρου και ο πρόεδρος Ζαν Κλοντ Αμέλ αποτελούν τη ζωντανή ιστορία του συλλόγου, αφού έχουν ήδη συμπληρώσει 40 χρόνια παρουσίας στις αντίστοιχες θέσεις.

Τα άλλα ζευγάρια του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ είναι: Μπρόντμπι (Δανία) -Μπαρτσελόνα (Ισπανία), Πάρμα (Ιταλία) - Γκεντσλερμπιρλιγκί (Τουρκία), Μπενφίκα (Πορτογαλία) - Ρόζενμποργκ (Νορβηγία), Μαρσέιγ (Γαλλία) - Ντνίπρο (Ουκρανία), Σέλτικ (Σκοτία) -Τέπλιτσε (Τσεχία), Περούτζια (Ιταλία) - Αϊντχόβεν (Ολλανδία), Γκρότσλιν (Πολωνία) - Μπορντό (Γαλλία), Βαλένθια (Ισπανία) -Μπεσίκτας (Τουρκία), Γαλατασαράι (Τουρκία) - Βιγιαρεάλ (Ισπανία), Μπριζ (Βέλγιο) - Ντέμπρετσεν (Ουγγαρία), Σοσό (Γαλλία) - Ιντερ (Ιταλία), Λίβερπουλ (Αγγλία) - Λέφσκι Σόφιας (Βουλγαρία), Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία) - Μαγιόρκα (Ισπανία), Γκαζιαντεπσπόρ (Τουρκία) - Ρόμα (Ιταλία), Βαλερένγκα (Νορβηγία) - Νιούκαστλ (Αγγλία).

Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 26 Φλεβάρη και οι επαναληπτικοί στις 3 Μάρτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ