Κυριακή 22 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ολα για το χρήμα...

Σε μια περίοδο που τα περισσότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ολοένα και περισσότερο βαδίζουν στο δρόμο της οικονομικής κρίσης, η επανέναρξη του Τσάμπιονς Λιγκ εντός της ερχόμενης βδομάδας μοιάζει με όαση στην έρημο για κάποιες ομάδες, που περιμένουν τα λεφτά της ΟΥΕΦΑ προκειμένου να καλύψουν «μαύρες τρύπες». Ετσι, άλλωστε, όπως έχουν τα πράγματα σήμερα στο ευρωπαϊκό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αρκεί η συμμετοχή και μόνο σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, ώστε να υπάρξει λίγο φως στο χάος που λέγεται οικονομική αβεβαιότητα. Πλέον ακόμα και ο στόχος της διάκρισης στη διοργάνωση αποχτάει άλλου είδους σημασία και ξεφεύγει από τον τομέα της απλής για κάποιους δόξας. Η συνέχεια της παρουσίας στο Τσάμπιονς Λιγκ για κάποιες ομάδες θα σημαίνει και ένα πακτωλό εκατομμυρίων.

Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά από ό,τι είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε τα τελευταία χρόνια. Ο Β γύρος του Τσάμπιονς Λιγκ δεν έχει πλέον τη μορφή των ομίλων, αλλά ξαναγύρισε στο παλιό σύστημα των αγώνων νοκ άουτ. Η κούραση που έφερε και μείωση του ενδιαφέροντος των φιλάθλων στις τελευταίες διοργανώσεις από τους πολλούς αγώνες, θορύβησε την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, που αποφάσισε τις αλλαγές. Ετσι 16 ομάδες θα δώσουν διπλά παιχνίδια διεκδικώντας τα οκτώ εισιτήρια που οδηγούν στην προημιτελική φάση. Από την κλήρωση που έγινε, τα ζευγάρια που προέκυψαν είναι τα εξής: Στουτγκάρδη (Γερμανία) - Τσέλσι (Αγγλία), Πόρτο (Πορτογαλία) - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία), Σοσιεδάδ (Ισπανία) - Λιόν (Γαλλία), Θέλτα Βίγκο (Ισπανία) - Αρσεναλ (Αγγλία), Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) - Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία), Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) - Μίλαν (Ιταλία), Κορούνια (Ισπανία) - Γιουβέντους (Ιταλία), Λοκομοτίβ Μόσχας (Ρωσία) - Μονακό (Γαλλία).

Ντέρμπι στο Μόναχο

Ρεάλ και Μπάγερν ετοιμάζονται να τα ξαναπούν για μια ακόμη φορά

Sportidea

Ρεάλ και Μπάγερν ετοιμάζονται να τα ξαναπούν για μια ακόμη φορά
Αναμφίβολα το παιχνίδι που ξεχωρίζει από τη Β` φάση του Τσάμπιονς Λιγκ είναι η μονομαχία της Μπάγερν Μονάχου με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Αν και οι δυο ομάδες τόσο από την παρουσία τους στον πρώτο γύρο όσο και από αυτή στα εγχώρια πρωταθλήματά τους θα 'λεγε κανείς ότι βρίσκονται σε εντελώς διαφορετικά επίπεδα εντούτοις σε τέτοιες περιπτώσεις κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για φαβορί και αουτσάιντερ.

Οι Βαυαροί διανύουν φέτος μια από τις χειρότερες χρονιές τους τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Μπουντεσλίγκα. Τα άσχημα αποτελέσματα έχουν βαρύνει κατά πολύ το κλίμα στην άλλοτε ήσυχη σε αυτόν τον τομέα Μπάγερν, όπου οι επικρίσεις κατά του προπονητή Οτμαρ Χίτζφελντ αυξάνονται συνεχώς. Στο μάτι του κυκλώνα για τις εμφανίσεις του βρέθηκε και ο τερματοφύλακας της ομάδας, Ολιβερ Καν. Στον πρώτο γύρο η Μπάγερν πήρε την πρόκριση στο παρά ένα, αφού στο τελευταίο παιχνίδι στο Μόναχο... ίδρωσε αλλά τελικά κέρδισε την Αντερλεχτ με 1-0. Σήμερα στο ξεκίνημα του Β` γύρου όλοι στην Μπάγερν περιμένουν την αγωνιστική ανάκαμψη της ομάδας και να δείξει τον πραγματικό της εαυτό. Πάντως μέχρις στιγμής στην επανέναρξη της Μπουντεσλίγκα ακόμα ψάχνεται...

Σε εντελώς διαφορετική μοίρα βρίσκεται η Ρεάλ Μαδρίτης, που φέτος δείχνει να στοχεύει ψηλά. Αυτή τη στιγμή προηγείται στη βαθμολογία του ισπανικού πρωταθλήματος, ενώ με μια άνετη πορεία πήρε την πρόκριση από την Α' φάση. Οι Μαδριλένοι τερμάτισαν πρώτοι στον όμιλό τους με 14 βαθμούς. Αυτή τη στιγμή η ομάδα της Ισπανίας δείχνει να είναι πιο έτοιμη από τους Γερμανούς για τις περιστάσεις που απαιτεί το επερχόμενο παιχνίδι.

Τα αλλά παιχνίδια

Στα υπόλοιπα παιχνίδια ενδιαφέρον παρουσιάζει η ιταλοϊσπανική κόντρα μεταξύ της Λα Κορούνια με τη Γιουβέντους, δυο ομάδες που θεωρούνται ισοδύναμες. Αμφίρροπη αναμένεται η αναμέτρηση της Στουτγκάρδης με την Τσέλσι. Αναλυτικά το πρόγραμμα: Τρίτη 24 Φλεβάρη: Σπάρτα Πράγας - Μίλαν, Θέλτα Βίγκο - Αρσεναλ, Λοκομοτίβ Μόσχας - Μονακό Μπάγερν Μονάχου - Ρεάλ Μαδρίτης. Τετάρτη 25 Φλεβάρη: Ντεπορτίβο Λα Κορούνια - Γιουβέντους, Πόρτο - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Στουτγκάρδη - Τσέλσι, Ρεάλ Σοσιεδάδ - Λιόν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ