Σάββατο 21 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Απαράδεκτη η μεροληψία του ΟΕΚ

Να μην υπογράψει την επαίσχυντη πρόταση της διοίκησης του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, με την οποία προβλέπεται η χορήγηση δανείων και η συμμετοχή σε κληρώσεις σπιτιών για τους εργαζόμενους του ΟΕΚ, με διαφορετικά κριτήρια από αυτά που ισχύουν για τους υπόλοιπους δικαιούχους, καλεί τον υπουργό Εργασίας Δ. Ρέππα, με επιστολή της, η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας!

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, η διοίκηση του ΟΕΚ, σε συνεδρίασή της στις 19.2.2004, αποφάσισε κατά πλειοψηφία να δίνονται δάνεια στους υπαλλήλους του ΟΕΚ από κεφάλαιο του Οργανισμού, όταν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι είναι θύματα των τραπεζών και ο ΟΕΚ περιορίζεται απλά στην επιδότηση του επιτοκίου. Δεύτερον, κατ' εξαίρεση, δίνει το δικαίωμα στους υπαλλήλους του ΟΕΚ να παίρνουν μέρος στην κλήρωση κατοικιών σε πόλη που δεν κατοικούν, ούτε εργάζονται κατά παρέκκλιση του κανονισμού και εφόσον θα μετακινηθούν στην εν λόγω πόλη.

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει: «Συνεχίζει η διοίκηση να χωρίζει τους δικαιούχους του Οργανισμού σε "αμνούς" και "ερίφια". Συνεχίζει να συμπεριφέρεται ρατσιστικά απέναντι στη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων. Συνεχίζει να δημιουργεί προβλήματα ανάμεσα στους εργαζόμενους με διαχωρισμούς ανάμεσα στους δικαιούχους».

Και συνεχίζει: «Σας είναι γνωστό ότι όλοι πληρώνουν τις ίδιες προσφορές στον ΟΕΚ και θα περίμεναν να έχουν τα ίδια δικαιώματα. Δυστυχώς όμως, το σχέδιο υπουργικής απόφασης, που αποφάσισε η πλειοψηφία της διοίκησης να σας αποστείλει για υπογραφή, δείχνει περίτρανα ότι το Διοικητικό Συμβούλιο και εσείς, αν το υπογράψετε, χωρίζει τους δικαιούχους σε ευνοούμενους της πολιτείας και μη ευνοούμενους. Θεωρούμε την απόφαση της διοίκησης του Οργανισμού απαράδεκτη, μεροληπτεί υπέρ των εργαζομένων του ΟΕΚ και ενισχύει τον κοινωνικό ρατσισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ