Σάββατο 21 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
Θα επανέλθουμε περισσότερο αποφασιστικοί!

Την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι ελαιοπαραγωγοί της Αιγιάλειας και του Δερβενίου, αργά χτες το βράδυ μετά από την επανέναρξη από το μεσημέρι της διαδικασίας πληρωμής 80 ελαιοπαραγωγών.

Σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Αγροτών μετά από συνεδρίασή της το βράδυ επισημαίνει σχετικά: «Αναστέλλουμε για λίγες μέρες τις κινητοποιήσεις μας πιστεύοντας ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα αλλάξει η πολιτική απέναντι στους ελαιοπαραγωγούς. Περιμένουμε να πληρωθούν άμεσα οι 1.696 ελαιοπαραγωγοί της Αιγιάλειας και οι 465 του Δερβενίου» και υπογραμμίζει: «θα παρακολουθούμε σε καθημερινή βάση τους ρυθμούς πληρωμής της επιδότησης του ελαιολάδου και την ολοκλήρωση της πληρωμής της στρεμματικής ενίσχυσης. Σε αντίθετη περίπτωση - τονίζεται στην ανακοίνωση - θα επανέλθουμε περισσότερο μαζικοί, περισσότερο αποφασιστικοί και περισσότερο μαχητικοί διότι δυστυχώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας».

Οι αγρότες δεν έχουν καμία απολύτως εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, καθώς παρά το γεγονός ότι δεσμεύτηκε δημόσια δύο φορές για την καταβολή της επιδότησης στο σύνολο της παραγωγής, αλλά και τις δύο φορές αθέτησε τις δεσμεύσεις της. Με τον αγώνα τους μέχρι στιγμής κατάφεραν να μην ισχύσουν οι 29 όροι για την καταβολή της επιδότησης που ήταν πρακτικά αδύνατο να ικανοποιηθούν, αλλά και να πληρωθούν περίπου χίλιοι παραγωγοί.

«Είμαστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να ξαναβγούμε στους δρόμους του αγώνα, τόνισε ο Κ. Κερκουλές, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής, και συμπλήρωσε: «πολιτική βούληση χρειάζεται από την κυβέρνηση για να προχωρήσει στην πληρωμή του λαδιού και της σταφίδας. Με τα πεπραγμένα της απέδειξε ότι δεν είναι μαζί μας και έτσι θα την αντιμετωπίσουμε».

Μαζική συμπαράσταση

Την έντονη καταδίκη και αγανάκτησή του για «τη βάρβαρη επίθεση των δυνάμεων καταστολής της νεοφιλελεύθερης αντιδραστικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ», εκφράζει με ψήφισμά του, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηλείας. Στο ψήφισμα επισημαίνεται, ότι ο αγώνας των αγροτών του Αιγίου «είναι και αγώνας όλων των ελαιοπαραγωγών της χώρας, όλης της αγροτιάς, και είναι πέρα για πέρα δίκαιος, γι' αυτό και αταλάντευτα στεκόμαστε στο πλευρό σας». Η ανακοίνωση καταλήγει, επισημαίνοντας πως, η εγκληματική επίθεση με ρόπαλα, χημικά και με αστυνομικούς σκύλους!!! που εξαπολύθηκε εναντίον των αγροτών της Αιγιάλειας «προοιωνίζεται το τι ετοιμάζουν για όλους μας, εργάτες, αγρότες, νέα γενιά, για όλα τα φτωχά λαϊκά στρώματα» και καλεί τους αγρότες να συνεχίσουν το δίκαιο αγώνα τους.

Ψήφισμα συμπαράστασης εξέδωσε και το Σωματείο Τουριστικών Επαγγελμάτων Κεφαλλονιάς Ιθάκης, στο οποίο σημειώνεται ότι «αυτή η επίθεση των ΜΑΤ σε μία προεκλογική περίοδο, δείχνει ότι η πολιτική που θα ακολουθηθεί μετά τις 7 του Μάρτη θα είναι πιο σκληρή και αποφασιστική». «Υπάρχει τρόπος, τονίζεται, να φράξουμε το δρόμο στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική τους. Να τους γυρίσουμε την πλάτη και να ισχυροποιήσουμε το κόμμα εκείνο που πάντα βρίσκεται στο πλευρό σας, ώστε να ανοίξουμε δρόμο για να γίνει ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του».

Σε αντίστοιχο ψήφισμα του Συνδέσμου Επαγγελματιών Οδηγών Αυτοκινήτων Ν. Ηλείας, καταδικάζεται η κυβερνητική βία ενάντια στους αγωνιζόμενους αγρότες και εκφράζεται η πλήρης συμπαράσταση και αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ