Κυριακή 22 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εκδήλωση για την ίδρυση της ΕΠΟΝ

Συμπληρώνονται, φέτος, 61 χρόνια, από την ίδρυση της θρυλικής Ενιαίας Πανελλαδικής Οργάνωσης Νέων (ΕΠΟΝ), στις 23 Φλεβάρη 1943, κατά τη διάρκεια της χιτλεροφασιστικής κατοχής. Μια οργάνωση, που μετέτρεψε τη νεολαία σε ισχυρή και καταλυτική δύναμη, πλάι στο σκληρά αγωνιζόμενο λαό, αναπτύσσοντας, παράλληλα, σημαντική πολιτιστική και μορφωτική δραστηριότητα. Την Κυριακή 29 Φλεβάρη, στις 5 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί εορταστική εκδήλωση με καλλιτεχνικό πρόγραμμα, στα γραφεία του Συνδέσμου, στην οδό Δ. Πλακεντίας 3, στους Αμπελόκηπους.

Η ΕΠΟΝ κατάφερε να αγκαλιάσει 600.000 νέους, μεγαλουργώντας στα δύσκολα χρόνια της φασιστικής σκλαβιάς και της ιμπεριαλιστικής επίθεσης, αντέχοντας σε αιματηρές διώξεις. Σήμερα, η δυναμική παρουσία των παλιών μελών της, σε όλες τις λαϊκές κινητοποιήσεις, αποδεικνύει ότι δεν πρόκειται για ιστορική μνήμη, αλλά για «ολοζώντανη αγωνιστική παρουσία στους καθημερινούς αγώνες του λαού και της νεολαίας».

Το ΔΣ του Συνδέσμου Φίλων του Μουσείου της ΕΠΟΝ προσκαλεί, όσους επιθυμούν να παραστούν στις εκδηλώσεις, για την 61η επέτειο από την ίδρυση της οργάνωσης. Την Τρίτη 24 Φλεβάρη, θα πραγματοποιηθούν καταθέσεις στεφάνων, στις 11 π.μ. στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, στις 11.40 π.μ. στη συμβολή Πανεπιστημίου και Ομήρου, όπου σκοτώθηκαν τα μέλη της ΕΠΟΝ, Π. Σταθοπούλου, Κ. Λίλη και Θ. Χατζηθωμάς και στις 12.20 στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο μνημείο των φοιτητών - μελών της ΕΠΟΝ, που σκοτώθηκαν στον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ