Κυριακή 22 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΑΥΛΟΣΟΓΛΟΥ

1 Είναι το μόνο κόμμα που αντιπαλεύει και αντιστέκεται στην επερχόμενη λαίλαπα της κατεδάφισης των εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, του ξεριζώματος των αγροτικών νοικοκυριών και της εξόντωσης των μικρών εμπορικών και βιοτεχνικών επιχειρήσεων και μικροελεύθερων επαγγελματιών. Προς τούτο συγκρούεται καθημερινά με την κατεστημένη εξουσία, όχι μόνο στη Βουλή σε συνεδριάσεις και στον Τύπο, αλλά και με κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις, απεργίες κλπ. του λαϊκού παράγοντα. Επιπλέον προβάλλει τη δυνατότητα ανατροπής του καπιταλιστικού συστήματος και αγωνίζεται γι' αυτό διαπλάθοντας με τους αγώνες του τη λαϊκή συνείδηση, καταπολεμώντας έτσι και τη μοιρολατρική θέση για τη δήθεν παντοδυναμία του καπιταλισμού. Σε αυτό βοηθάει η συνεργασία με άλλες ομάδες και κοινωνικά κινήματα, όπως έγινε σε ανύποπτο χρόνο, όταν κανείς δε μιλούσε για συνεργασίες, με τη συγκρότηση του ΠΑΜΕ. Βοηθάει επίσης και ο συντονισμός των αγώνων με τα αντικαπιταλιστικά κινήματα και κομμουνιστικά κόμματα άλλων χωρών. Το μόνο κόμμα που προσπαθεί να δείξει ότι αντιστέκεται στον καπιταλισμό είναι ο ΣΥΝ, ο οποίος στην ουσία λεκτικά μόνο αντιπολιτεύεται την κυρίαρχη τάξη στην ασκούμενη πολιτική της, ενώ δε συγκρούεται με αυτή και ούτε επιδιώκει την ανατροπή του συστήματός της, δηλώνοντας ότι είναι ανέφικτη σε εθνικό επίπεδο. Μεταθέτει δε τους αγώνες στο αόριστο μέλλον, δημιουργώντας έτσι απατηλές προσδοκίες. Οσον αφορά στις προτάσεις του προς το ΚΚΕ για συνεργασία αυτές είναι υποκριτικές διότι ο ΣΥΝ έγινε αναξιόπιστος εκτός των άλλων και από τη σύγχρονη πολιτική του, όπως η αποδοχή του Μάαστριχτ και των λοιπών συμβάσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τις οποίες μέχρι σήμερα δεν αρνείται, όπως με την παράλληλη στήριξη της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ στη χώρα μας, κυρίως με την υπονόμευση των αγώνων των εργαζομένων και των αποφάσεων στα συνδικαλιστικά όργανα, με τη συμμετοχή του στους «κοινωνικούς διαλόγους», με τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ στην Αυτοδιοίκηση, με την ψήφιση των αντιλαϊκών και αντεργατικών νόμων, με την αποδοχή της ύπαρξης και δραστηριότητας του ΝΑΤΟ, με την αποδοχή της ευρωπαϊκής διεύρυνσης.

2 Η ενίσχυση της πληροφόρησης του λαού σε καθημερινή βάση μέσω των διαθέσιμων ΜΜΕ καθώς και η προσπάθεια προσέγγισης και σύσφιξης των σχέσεων με οπαδούς και φίλους του Κόμματος θα ενισχύσουν το ΚΚΕ σε αυτές τις εκλογές, έτσι ώστε να δυναμώσουν οι αγώνες στα κοινωνικά μέτωπα ενάντια στη νεοφιλελεύθερη πολιτική (νεολαία, Παιδεία, ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, περιβάλλον κλπ.) και να ανταποκριθεί στον ιστορικό του ρόλο.

3 Μετά τις εκλογές οποιαδήποτε κυβέρνηση και αν σχηματιστεί θα εντείνει και θα επεκτείνει τα αντιλαϊκά μέτρα, αποσκοπώντας στη διοχέτευση μεγαλύτερου εισοδήματος από τα λαϊκά στρώματα στους λίγους, με συνέπεια να προκληθούν μεγαλύτερες και δυνατότερες λαϊκές αντιδράσεις μέχρι και κοινωνικές εκρήξεις, καταστάσεις που προβλέπονται από τους κυβερνώντες. Οπως αποδεικνύει η ενίσχυση των μέσων καταστολής (σώματα αστυνομικών εγχώρια και ευρωπαϊκά, ηλεκτρονική παρακολούθηση και κάμερες, νομική κάλυψη, ΣΕΝΓΚΕΝ, κλπ.). Διαφαίνεται ακόμα αλλαγή της δομής των κομμάτων, κατάργηση των τοπικών κομματικών οργανώσεων (βλέπε ΠΑΣΟΚ) και ανεξέλεγκτη ηλεκτρονική επικοινωνία με τον κάθε πολίτη. Για όλα αυτά επιβάλλεται ο σχετικός προβληματισμός, η πρόνοια, η ετοιμότητα και η προσαρμογή των λαϊκών αγώνων στις καινούριες συνθήκες για να δικαιωθούν οι ελπίδες και τα οράματα των νέων και των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ