Κυριακή 22 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Βάφτισε το ξεκλήρισμα ... επιτυχία!

Γρηγοριάδης Κώστας

«Ανεξάρτητα από το ύψος των οφειλών του αγρότη, ο αγρότης θα καταβάλει ως τόκους το πολύ, το ανώτατο, το διπλάσιο του κεφαλαίου, του δίνουμε τη δυνατότητα, αν και σε αυτό δεν έχει να πληρώσει εκείνη τη στιγμή, γιατί πολλές φορές δεν έχει να πληρώσει εκείνη τη στιγμή, δηλαδή τη στιγμή που θα πάρουμε το μέτρο, θα του δώσουμε τη δυνατότητα λήψης δανείων για 25 χρόνια διάρκεια με επιτόκιο 3%».

Υπόσχεση για μια τραπεζική ρύθμιση, αλλά καμιά λύση στο πρόβλημα, αφού ο αγρότης καλείται να πληρώσει τόκους, επί τόκων και όχι να αποπληρώσει το αρχικό κεφάλαιο του δανείου του. Υπόσχεση σε ανθρώπους που δεν μπορούν να ανταποκριθούν όχι στις τραπεζικές τους οφειλές, αλλά ούτε στην κάλυψη των βασικών αναγκών τους.

«Κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ, πετύχαμε ένα συμβιβασμό υπέρ των μεσαίων και μικρών αγροτών (...). Εμείς πετύχαμε να επιδοτήσουμε το εισόδημα».

Ο Γ. Παπανδρέου «βάφτισε» επιτυχία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ την εισήγηση που η ίδια έκανε πέρσι τον Ιούνη και ψηφίστηκε από τους Ευρωπαίους εταίρους μια ακόμα χειρότερη «Κοινή Αγροτική Πολιτική», που μειώνει τις επιδοτήσεις, τις αποσυνδέει από την παραγωγή, με μελλοντικό στόχο την εξαφάνισή τους... Στο όνομα της διεύρυνσης, τα ποσά που μοιράζονται από τον κοινοτικό προϋπολογισμό για τη γεωργία των «15» θα μοιράζονται ουσιαστικά για τη γεωργία των «25».

Ηταν ο ίδιος, ο οποίος στις 27 Γενάρη του 2003 εισηγήθηκε και ψήφισε ως πρόεδρος στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ τη μείωση των αγροτικών επιδοτήσεων στην παραγωγή κατά 55%, των εξαγωγικών επιδοτήσεων κατά 45% και των εισαγωγικών δασμών από τρίτες χώρες κατά 36%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ