Τετάρτη 25 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΑΙΔΕΙΑ
Εφαρμογή στην πράξη της «πιστοποίησης»

Εφαρμογή στην πράξη της περιβόητης «πιστοποίησης» προσόντων που ζητά το μεγάλο κεφάλαιο για τους εργαζόμενους είναι το λεγόμενο «Ευρωδιαβατήριο κατάρτισης», το οποίο σπεύδει να εφαρμόσει η κυβέρνηση μετατρέποντας σε προϊόν προς κατανάλωση τους εργαζόμενους και τις γνώσεις. Χτες, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα ημερίδα με θέμα την ένταση των ρυθμών εφαρμογής του προγράμματος.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα ξεκίνησε πιλοτικά το 2000 και στόχο έχει την «κινητικότητα» των εργαζομένων στις χώρες της ΕΕ, καθώς περιέχει τα προσόντα, τις δεξιότητες και την επαγγελματική εμπειρία του κατόχου του και πιστοποιεί τις διαδρομές κατάρτισης που έχει ακολουθήσει. Οπως ενημερώνει ο ΟΕΕΚ, που είναι ο ελληνικός φορέας για το «Ευρωδιαβατήριο», «στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα τεράστιο ηλεκτρονικό δίκτυο πληροφόρησης προσόντων στη διάθεση των εργοδοτών σε όλη την Ευρώπη. Εκεί θα έχουν πρόσβαση στους ατομικούς φακέλους Europass όλων όσων έχουν λάβει επαγγελματική κατάρτιση», σημειώνει ο ΟΕΕΚ σε σχετικό δελτίο Τύπου, μην αφήνοντας... απορίες για το ποιον εξυπηρετεί τελικά αυτού του είδους η πιστοποίηση.

Σύμφωνα με τον ΟΕΕΚ, μέχρι σήμερα έχει διανείμει 2.000 «Ευρωδιαβατήρια κατάρτισης», ενώ σε ολόκληρη την ΕΕ έχουν διανεμηθεί 50.000.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ