Τετάρτη 25 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ-ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
«Μαζικές επιχειρήσεις» με στόχο τον Οσάμα

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ, ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ και ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Εως και «70.000» στρατιώτες των ενόπλων δυνάμεων του Πακιστάν - δηλαδή ένας τεράστιος αριθμός, αν η πληροφορία αυτή αληθεύει - μετέχουν στις επιχειρήσεις στις ημιαυτόνομες περιοχές των φυλών, στα σύνορα με το Αφγανιστάν. Σύμφωνα με όσα έλεγαν αξιωματούχοι, έχουν συλληφθεί «20 ξένοι τρομοκράτες» στις μέχρι τώρα επιχειρήσεις.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι επιχειρήσεις ήρθαν ταυτόχρονα με την αποκάλυψη ότι το Ισλαμαμπάντ επισκέφθηκε την προηγούμενη βδομάδα ο διευθυντής της CIA, Τζορτζ Τένετ, για να συζητήσει τόσο για τις «πυρηνικές διαρροές» όσο και -κυρίως- το θέμα της αλ Κάιντα και του Οσάμα μπιν Λάντεν, που φέρεται να κρύβεται στις δυσπρόσιτες περιοχές των φυλών. Για την εφημερίδα Σικάγκο Τρίμπιουν, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι επιχειρήσεις εντάσσονται στην «επανενεργοποιημένη προσπάθεια εύρεσης του μπιν Λάντεν».

Στο ίδιο το Αφγανιστάν, οι επιθέσεις εναντίον εργαζομένων στα έργα της «ανοικοδόμησης» συνεχίστηκαν το Σάββατο, με έναν Αυστραλό πιλότο ελικοπτέρου που ανήκε σε αμερικανική κατασκευαστική εταιρία, να χάνει τη ζωή του από την πτώση του, που αποδίδεται σε πυρά από το έδαφος με αυτόματα τουφέκια ΑΚ-47. Οι δύο επιβάτες του ελικοπτέρου τραυματίστηκαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ