Τετάρτη 25 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΥΓΚΑΝΤΑ
Νέο φονικό κατά αμάχων...

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ-ΚΑΜΠΑΛΑ.--

Την «πιο παραμελημένη επείγουσα κατάσταση στον κόσμο» χαρακτήρισαν χτες αξιωματούχοι του ΟΗΕ το δράμα που καταγράφεται εδώ και καιρό στους καταυλισμούς αμάχων στη Βόρεια Ουγκάντα μετά και την πρόσφατη, νέα, αναίτια σφαγή, κάψιμο και κρέμασμα δεκάδων πολιτών από άνδρες της αμφιλεγόμενης «ανταρτικής» οργάνωσης «Στρατός Αντίστασης του Κυρίου» (LRA)!

Ο ΓΓ του ΟΗΕ, Κ. Ανάν, κάλεσε διεθνείς οργανισμούς, αρμόδιους κρατικούς φορείς της Ουγκάντας και οργανώσεις αρωγής να βοηθήσουν τους επιζώντες και να συνεργαστούν ώστε να τερματίσουν οι φονικές επιδρομές που δέχονται τα τελευταία χρόνια κάτοικοι της Βόρειας και Ανατολικής Ουγκάντας που έχουν καταφύγει σε καταυλισμούς από το φόβο των φρικαλέων επιδρομών της οργάνωσης «LRA».

Μόλις χτες, ο Ουγκαντέζος Πρόεδρος, Γιοβέρι Μουσεβένι, μετέβη στον τόπο της φονικής επιδρομής για να αποδώσει το - προ μερικών ημερών... - αιματοκύλισμα άνω των 200 αμάχων στον καταυλισμό Μπαρλιόνο σε «λάθος χειρισμούς του στρατού». Ομως, την ίδια ώρα, διεθνή πρακτορεία αποκάλυπταν πως το συγκεκριμένο στρατόπεδο, που φιλοξενούσε 5.000 Ουγκαντέζους, φυλασσόταν από μόλις 30 στρατιώτες, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν άοπλοι!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ