Σάββατο 8 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
Οι νέοι με το ΚΚΕ διεκδικούν τα δικαιωματά τους

Η καθημερινή ζωή κάθε νέου και νέας είναι ένας ατέλειωτος γολγοθάς κι όσο κι αν προσπαθούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να παρουσιάσουν μέσα από τα ιλουστρασιόν φυλλάδιά τους πλαστούς παραδείσους, οι νέοι ξέρουν πως την επόμενη μέρα των εκλογών δε θα αλλάξουν και πολλά στη ζωή τους. `Η, μάλλον, δε θα αλλάξει κάτι προς το καλύτερο όποιος από τους δυο κι αν βγει πρώτος.

Γι' αυτό και η νέα γενιά δεν περιμένει πολλά από το εκλογικό αποτέλεσμα. Δεν έχει να περιμένει τίποτα από τους «διαχειριστές» του συστήματος, από τους εντολοδόχους της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Η νεολαία μπορεί να ελπίζει μόνο στη δική της δύναμη. Στη δύναμη που έχει να διεκδικεί, να αγωνίζεται, να ενώνεται με το λαό στο δρόμο της σύγκρουσης και της ανατροπής.

Σήμερα, χιλιάδες μαθητές πετιούνται έξω από το Λύκειο, η ζωή τους στριμώχνεται ανάμεσα στο σχολείο, το σπίτι και το φροντιστήριο ή οδηγούνται στα ΤΕΕ της φτηνής κατάρτισης και της εγκατάλειψης.

Οι ουρές των ανέργων «επιμηκύνονται» όλο και περισσότερο, το οχτάωρο και τα ασφαλιστικά δικαιώματα τείνουν να θεωρούνται «πολυτέλεια», ενώ τις κανονικές θέσεις εργασίας τις αντικαθιστούν με σεμινάρια κατάρτισης και ευκαιριακές δουλιές με το κομμάτι.

Οι Ελληνες φαντάροι αναγκάζονται να μπαίνουν κάτω από τη σημαία του ΝΑΤΟ, να υπηρετούν την εκμετάλλευση των λαών, τη βαρβαρότητα του ιμπεριαλισμού, ενώ προωθούνται οι ρυθμίσεις για ένα μισθοφορικό στρατό.

Μέσα από διάφορα κανάλια σπρώχνουν τους νέους στη μαστούρα, γιατί θέλουν να έχουν απονεκρωμένη τη σκέψη τους. Τα ναρκωτικά προσφέρονται απλόχερα, ενώ οι έμποροι κυκλοφορούν ανενόχλητοι.

Ομως οι νέοι, που σηκώνουν το κεφάλι ψηλά, γυρίζουν την πλάτη σ' όλα αυτά. Γυρίζουν την πλάτη στους μπλε και πράσινους προάγγελους της μιζέριας και της υποταγής. Διεκδικούν ολοκληρωμένη μόρφωση και εφόδια για τη ζωή. Απαιτούνσταθερή δουλιά με δικαιώματα, παλεύουν για την ειρήνη και εθνική κυριαρχία. Δεν εγκλωβίζονται στα υποκατάστατα, κρατάνε τα μάτια τους ανοιχτά, το μυαλό τους καθαρό. Διεκδικούν την ίδια τη ζωή.

Οι νέοι, που δεν υποτάσσονται, περνούν την κόκκινη γραμμή... και θα 'ναι ακόμα πιο πολλοί οι νέοι που θα το κάνουν και αύριο αυτό το βήμα.

Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, που υπηρετούν με πάθος τα συμφέροντα και τις επιλογές των πολυεθνικών και του μεγάλου κεφαλαίου, στηρίζουν την "ευρωπαϊκή" πορεία της χώρας που χαρίζει φτώχεια και εξαθλίωση στους πολλούς, προνόμια και κέρδη στους λίγους. Τη συμμετοχή της χώρας στους επιθετικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ. Και θέλουν να πείσουν ότι η πολιτική τους είναι μονόδρομος.

Ομως οι νέοι ξέρουν πως σ' αυτή την πολιτική δε χωράνε τα δικά τους όνειρα, οι ανάγκες τους.

Το ΚΚΕ ήταν το κόμμα που με όλες του τις δυνάμεις αντιπάλεψε την υποταγή στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, αποκάλυψε τις συνέπειες αυτής της πολιτικής, στήριξε τους αγώνες της νέας γενιάς.

Γι' αυτό κι νέοι πρέπει να στηρίξουν με τη δράση και την ψήφο τους το ΚΚΕ. Να στηρίξουν την πρόταση για το Λαϊκό Μέτωπο της σύγκρουσης και της ρήξης με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, να στηρίξουν τη λαϊκή συσπείρωση, την αντεπίθεση για μια λαϊκή εξουσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ