Παρασκευή 27 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Φαρμακερό» προεκλογικό παιχνίδι

«Φαρμακερό» προεκλογικό παιχνίδι με τις τιμές των φαρμάκων και τη νέα λίστα φαρμάκων παίζει η κυβέρνηση. Η νέα λίστα φαρμάκων έπρεπε να έχει ισχύσει από την 1η Ιούνη 2003. Προκειμένου όμως να μην αντιληφθούν, προεκλογικά, οι ασφαλισμένοι πόσο μεγάλος αριθμός φαρμάκων μένουν εκτός λίστας, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να τα πληρώνουν από την τσέπη τους, η κυβέρνηση δίνει, με διάφορα προσχήματα, συνεχείς παρατάσεις στην εφαρμογή της λίστας.

Ετσι, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε στις αρχές Γενάρη ότι η λίστα φαρμάκων θα ισχύσει από την 1 Μάρτη 2004, όμως χτες το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε νέα παράταση για την 1 Απρίλη 2004, μετά δηλαδή τις εκλογές.

Κι αυτό γιατί βγαίνουν εκτός της νέας λίστας πάρα πολλά σιρόπια για το βήχα, φάρμακα αντιόξινα, αναλγητικά και από τις υπόλοιπες κατηγορίες φαρμάκων, γίνονται αλλαγές αφού κάποια φάρμακα βγαίνουν απ' τη λίστα και αντικαθίστανται με άλλα. Στην ουσία, βέβαια, και η ίδια η λίστα ως σύλληψη συνιστά περιορισμό και αποτελεί εργαλείο μεταφοράς δαπανών από τα ασφαλιστικά ταμεία στις τσέπες των ασφαλισμένων.

Πέρα απ' το κυβερνητικό παιχνίδι με τη λίστα φαρμάκων, παίχτηκαν και προεκλογικά παιγνίδια με τις ίδιες τις τιμές των φαρμάκων. Στις 16 Φλεβάρη 2004 το υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε μειώσεις τιμών σε 221 φάρμακα. Ωστόσο όμως, η κυβέρνηση αποφάσισε και αυξήσεις σε 79 φάρμακα που θα τις ανακοινώσει μετά τις... εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ