Παρασκευή 27 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Προεκλογικά ρουσφέτια

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου καταγγέλλει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων»

Για προεκλογικά ρουσφέτια καταγγέλλει η «Αγωνιστική Συσπείρωση εργαζομένων ΠΑΓΝΗ», τη νέα διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η νέα διοίκηση, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, προχώρησε στην πρόσληψη δέκα νοσηλευτών με 12μηνη σύμβαση εργασίας και αμοιβή μέσω του ειδικού Λογαριασμού των Ιδιωτικών Απογευματινών Ιατρείων (Ε.Λ.ΑΠ.Ι).

Προσλήψεις που έγιναν χωρίς τη δημόσια προκήρυξη των θέσεων, ενημέρωση τουλάχιστον των απολυμένων (πρώην συμβασιούχων) και ανέργων νοσηλευτών της περιοχής και βέβαια χωρίς τον ορισμό διαδικασίας και κριτηρίων επιλογής.

Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι ο τρόπος με τον οποίο έγιναν οι συγκεκριμένες προσλήψεις παραπέμπει σε προεκλογικά ρουσφέτια και προσθέτει: «Η Αγωνιστική Συσπείρωση καταγγέλλει δημόσια αυτές τις διαδικασίες, γιατί αν αυτές είναι πρακτικές της νέας πολιτικής που επαγγέλλονται τα κυβερνητικά στελέχη ότι θα φέρουν εάν κερδίσουν τις εκλογές ή έστω το "Κύκνειο Ασμα" μιας εποχής που φεύγει, σε κάθε περίπτωση ανοίγουν δρόμο για μελλοντικούς παραβάτες».

Οι ανάγκες του ΠΑΓΝΗ σε άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού - τονίζουν οι εργαζόμενοι - δεν είναι οι δέκα αλλά τουλάχιστον 310, χρειάζεται όμως να γίνουν με μόνιμες, διαφανείς και αξιοκρατικές διαδικασίες.

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αξιοποιεί τις σοβαρές ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού που η ίδια η πολιτική της δημιουργεί για να καλλιεργήσει αυταπάτες και να εγκλωβίσει ακόμα περισσότερους εργαζόμενους στη λογική του ρουσφετιού», τονίζει ο γραμματέας του σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ και προσθέτει: «Τέτοιου είδους φαινόμενα αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση μόνο στα λόγια στηρίζει δήθεν διαφανείς διαδικασίες πρόσληψης».

Ο Θέμης Φραγκιαδάκης, στέλεχος του ΠΑΜΕ και γραμματέας του σωματείου, καλεί τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη στις ανθυγιεινές πολιτικές της κυβέρνησης και των κομμάτων που τις στηρίζουν, υπερψηφίζοντας το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ