Κυριακή 29 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κυριακή 29/2
  • Ψαραντώνης
    Ψαραντώνης
    Σε δύο αξέχαστους δημιουργούς, στον Γιώργο Ζαμπέτα και στον Απόστολο Καλδάρα είναι αφιερωμένη η σημερινή βραδιά, στο «Συρμό» (Κολωνού 76 και Οδυσσέως 14, Μεταξουργείο, τηλ. 5203661). Ο Γιώργος Ευθυμιάδης (Μύρωνας) και ο Χρήστος Γρηγορίου θα παρουσιάσουν ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με αυθεντικά λαϊκά τραγούδια, που έχουμε αγαπήσει.
  • «Οι Δυνάμεις του Αιγαίου» προσφέρουν μια όμορφη συναυλία για μικρούς και μεγάλους λάτρεις της παραδοσιακής μουσικής, στις 11.30π.μ., στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Δευτέρα 1/3
  • Συναυλία - αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη πραγματοποιείται (7.30μ.μ.), στο Θέατρο Αμερικανικού Κολεγίου. Εργα του θα παρουσιάσουν η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής και η Χορωδία της ΕΡΤ. Τραγουδούν: Μαρία Φαραντούρη, Γιάννης Μπέζος, Κωστής Κωνσταντάρας, Μάνος Μουντάκης.
  • Το Αρχείο Ελλήνων Μουσουργών Θωμά Ταμβάκου (ΑΕΜΘΤ), σε συνεργασία με το ωδείο «Νάκας», υπό την αιγίδα της Ενωσης Ελλήνων Μουσουργών, διοργανώνει (8.30μ.μ.) συναυλία στην Αίθουσα Συναυλιών του Ωδείου του μουσικού συνόλου του ΑΕΜΘΤ «Κελαδος», με έργα εννέα Ελληνίδων και ελληνικής καταγωγής συνθετριών λόγιας μουσικής, οι οποίες ζουν εκτός Ελλάδος. Με το σύνολο συνεργάζεται η Νορβηγίδα υψίφωνος Gunn-Kristin Aune.
  • Στο «Συρμό», σήμερα και αύριο, εμφανίζονται οι Νίκος Ζιώγαλας, Γιώργος Αλουπογιάννης και Δημήτρης Κοργιαλάς.
  • Ο διάσημος Κουβανός φλαουτίστας Ορλάντο Μαράκα Βάγιε και το συγκρότημά του «Μαράκας Οτρα Βιζιόν» φιλοξενούνται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Τρίτη 2/3
  • Στον συνθέτη - μαέστρο Ντίνο Κωνσταντινίδη είναι αφιερωμένη η συναυλία, στις 7.30μ.μ., στον «Παρνασσό» (πλ. Καρύτση). Θα ακουστούν έργα του για φλάουτο, σαξόφωνο, φωνή και ορχήστρα εγχόρδων. Συμμετέχουν οι σολίστες Ιβόνα Γκλίνκα, Μήδεια Ιασωνίδου, Στάθης Μαυρομμάτης.
  • Δ. Τσακνής
    Δ. Τσακνής
    Συνεχίζεται στην γκαλερί «7» (Ζαλοκώστα 7), η έκθεση ζωγραφικής της Ματίνας Σταυροπούλου με θέμα τις πρώτες εφευρέσεις των τροχήλατων - αυτοκινήτων ως τις αρχές του 20ού αιώνα.
  • «Ηχοχρώματα από τον αμερικανικό νότο» είναι ο τίτλος του προγράμματος που διοργανώνει η «Ορχήστρα των χρωμάτων» και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (9μ.μ.) στον κινηματογράφο «Τριανόν».
Τετάρτη 3/3
  • Μία ενότητα με τίτλο «Τοπία της Αθήνας» παρουσιάζει ο Σπύρος Κωτσαλάς στην αίθουσα «Σκουφά» (Σκουφά 4). Οπως σημειώνει ο δημιουργός, «ζωγραφίζω τους δρόμους και τα κτίρια που καθημερινά κινούμαι, σε μια προσπάθεια να καταλάβω και στη συνέχεια να αποδεχτώ την πόλη που ζω».
Πέμπτη 4/3
  • Η Λιζέτα Καλημέρη και ο Χρήστος Τσιαμούλης παρουσιάζουν καινούρια και γνωστά τραγούδια τους, καθώς και παραδοσιακά, στο «Αλάβαστρον» (Δαμάρεως 78, Παγκράτι).
  • Τα γήινα χρώματα και η ακρίβεια στο σχέδιο χαρακτηρίζουν τη δουλιά του Γιώργου Μαρούδα που φιλοξενείται στην γκαλερί «Αδάμ» ( Ν. Βάμβα 5). Τα περισσότερα από τα παρουσιαζόμενα έργα είναι νεκρές φύσεις.
Παρασκευή 5/3
  • Ο Διονύσης Τσακνής, κάθε Παρασκευή και Σάββατο, ξεδιπλώνει στο «Συρμό» ένα τρίωρο μουσικό πρόγραμμα με γνωστά και αγαπημένα τραγούδια, καθώς και με κομμάτια από την καινούρια του δισκογραφική δουλιά με τίτλο «Μια ζωή αλλού». Μαζί του η Ελισάβετ Αφεντάκη.
  • Ο Ψαραντώνης καταθέτει κομμάτια της αδάμαστης κρητικής ψυχής του και σκορπά δυνατές συγκινήσεις, στο «Αλάβαστρον» (Δαμάρεως 78, Παγκράτι).
  • Εγκαινιάζεται (7μ.μ.) στην γκαλερί «Χρυσόθεμις» (25ης Μαρτίου 20, Χαλάνδρι), έκθεση χαρακτικής του Γιάννη Κυριακίδη. Ο ζωγράφος, χαράκτης και επιμελητής καλλιτεχνικών εκδόσεων, παρουσιάζει τα πρόσφατα χαρακτικά του: δώδεκα χαλκογραφίες από τους Αθλους του Ηρακλή, δέκα έργα σε λινόλεουμ με θέματα από τη μυθολογία και πορτρέτα του Ρήγα Φεραίου, του Κ. Π. Καβάφη και του Αλ. Παπαδιαμάντη.
Σάββατο 6/3
  • Εργο του Γ. Κυριακίδη
    Εργο του Γ. Κυριακίδη
    Εορταστική συναυλία διοργανώνει (6μ.μ.) στο Μέγαρο Μουσικής, το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο «Ατενέουμ». Τέσσερις νέοι πιανίστες θα διεκδικήσουν το Grand Prix Maria Callas στον τελικό κύκλο του φετινού διαγωνισμού. Συνοδεύει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ιασίου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ