Παρασκευή 27 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Στο στόχαστρο το Νησί της Επανάστασης

Αποκαλυπτική παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των Ρεπουμπλικάνων

Την υπόσχεση διεξαγωγής πολέμου ενάντια στην Κούβα και τον Φιντέλ Κάστρο, έδωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Τομ Ντι Λέι. Ο Ντι Λέι, παρέα με τα μέλη του Κογκρέσου Λίνκολν Ντίαζ Μπαλάρτ, Ιλεάνα Ρος - Λετίνεν, Μάριο Ντίαζ - Μπαλάρτ, και μέλη του αντιδραστικού «Cuban Memorial Project», μίλησε για την ανάγκη αλλαγής του καθεστώτος και την «απαλλαγή» της Κούβας από τον Κάστρο. Επίσης, προανήγγειλε τη συνέχιση των πολιτικών διαμελισμού, πτώχευσης, υπονόμευσης του καθεστώτος της Κούβας. Την ίδια στιγμή, με ανακοίνωση του επικεφαλής του Γραφείου Συμφερόντων των ΗΠΑ στην Αβάνα, Τζέιμς Κέισον, αναφέρεται πως ο Πρόεδρος Μπους έχει επανειλημμένα δώσει έμφαση στο ότι η Ουάσιγκτον αναζητά μια ειρηνική μετάβαση της δημοκρατίας στην Κούβα από τους ίδιους τους Κουβανούς.

«Ο πόλεμος ενάντια στην τρομοκρατία είναι πόλεμος ενάντια στο κακό, οπότε είναι ένας πόλεμος ενάντια στον Φιντέλ Κάστρο», ανέφερε. «Η ελευθερία και η τρομοκρατία δεν μπορούν να συνυπάρξουν και το κακό δε θα συνεχίσει να υπάρχει. Και αν δεν υπάρξει στη Βαγδάτη, στην Καμπούλ, στην Τεχεράνη ή τη Ραμάλα, τότε δε θα υπάρξει στην Αβάνα».

«Δε θα αρθεί ποτέ το εμπάργκο»

«Αν θέλουμε να νικήσει ο πόλεμος ενάντια στην τρομοκρατία, τότε πρέπει να ξεκινήσουμε απ' αυτό το ημισφαίριο και αν θα νικήσει σ' αυτό το ημισφαίριο, τότε θα πρέπει να φύγει ο Κάστρο». «Οσο βρίσκεται στον Λευκό Οίκο ο Τζορτζ Ου. Μπους και εγώ ως εκπρόσωπος των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή, οι Ηνωμένες Πολιτείες δε θα άρουν ποτέ το εμπάργκο, όσο ο Κάστρο παραμένει στην εξουσία».

«Αυτό το ίδιο κακό, που δημιούργησε τον Χίτλερ, τον Στάλιν και τον Μάο, δημιούργησε τον Σαντάμ... και τον μπιν Λάντεν... και τον Αραφάτ... και τον Κάστρο».

«Ο Φιντέλ Κάστρο δεν έχει παραπλανηθεί, είναι ένα τέρας. Το καθεστώς του δεν είναι καταπιεσμένο, αλλά είναι ο καταπιεστής».

«Χώρες, επιχειρήσεις και άνθρωποι που επιθυμούν να συναναστρέφονται με τον Φιντέλ Κάστρο και το καθεστώς του θα πρέπει να γνωρίζουν ότι βοηθούν το κακό. Ο πόλεμος ενάντια στην τρομοκρατία είναι ο πόλεμος ενάντια στο κακό και, επομένως, ο πόλεμος ενάντια στον Φιντέλ Κάστρο».

«Νησί φυλακή - 90 μίλια μακριά μας»

«Βρίσκουμε συχνά την τρομοκρατία και την τυραννία σε μακρινές χώρες». «Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε - κι ούτε ξεχνούμε - ότι η τρομοκρατία και η τυραννία βρίσκονται συχνά σε μακρινές χώρες. Ενενήντα μίλια από τις ακτές μας βρίσκεται ένα νησί - φυλακή, ένα κέντρο της διεθνούς τρομοκρατίας και ένας ιδρυτικός συνεργάτης του Αξονα του Κακού».

«Οταν θα έχει φύγει ο Κάστρο... η Κούβα θα είναι ελεύθερη». «Οταν θα έχει φύγει ο Κάστρο... κρύος, πεθαμένος και θαμμένος δίπλα στην ετοιμόρροπη ιδεολογία του, είτε από το χέρι της φύσης είτε από το γρήγορο σπαθί της δικαιοσύνης... η Κούβα θα είναι ελεύθερη. Μέχρι εκείνη τη μέρα, δε θα ρέουν αμερικανικά χρήματα στο καθεστώς του Κάστρο».

«Θα εξακολουθήσουμε να εφαρμόζουμε πολιτικές για τον παραπέρα διαμελισμό, πτώχευση και υπονόμευση της δικτατορίας του Κάστρο, ώστε να έρθει πιο γρήγορα η μέρα της παράδοσής του στον κουβανικό λαό».

«Εκείνη τη μέρα, η Κούβα θα χαίρει άκρας υγείας. Η Κούβα θα έχει τροφή. Η Κούβα θα έχει μόρφωση. Η Κούβα θα προσκυνά το Θεό της και θα τιμά τους ήρωές της. Και πάνω απ' όλα η Κούβα θα έχει δημοκρατία: Θα είναι ένας φίλος, ένας σύμμαχος και ένας συνεργάτης των ΗΠΑ, για πάντα. Εξάλλου η εκλογή τριών Κουβανών ηγετών στην Ουάσιγκτον είναι κάτι καλό, αλλά η εκλογή ενός στην Αβάνα θα είναι ακόμα καλύτερο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ