Τρίτη 2 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ «ΕΛΑ»
Μετά τις εκλογές θα συνεχιστεί η δίκη

Για τις 10 Μάρτη διέκοψε τη συνεδρίασή του το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου εκδικάζεται η υπόθεση του «ΕΛΑ», καθώς τα δικαστήρια από τις 3 - 10 Μάρτη σταματούν τις συνεδριάσεις, εξαιτίας των βουλευτικών εκλογών. Σήμερα, το δικαστήριο δε θα συνεδριάσει λόγω επαγγελματικής υποχρέωσης των μελών της έδρας.

Στο μεταξύ, χτες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων διέταξε τη βίαιη προσαγωγή του δημοσιογράφου Βασίλη Ζήση, αφού ο μάρτυρας δεν προσήλθε σήμερα στο δικαστήριο, αν και είχε κληθεί. Με την έναρξη της διαδικασίας, η πρόεδρος Ελ. Μπρίλλη ζήτησε να προσέλθει στο βήμα του μάρτυρα ο Β. Ζήσης, προκειμένου να συνεχίσει την κατάθεσή του, που είχε διακοπεί την περασμένη βδομάδα. Ο μάρτυρας, όμως, απουσίαζε αναιτιολόγητα με αποτέλεσμα οι συνήγοροι υπεράσπισης να αντιδράσουν έντονα και να κάνουν λόγο για μεθοδεύσεις του δημοσιογράφου.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν να εφαρμοστεί η δικονομία και να διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή του μάρτυρα, κατηγορώντας τον ότι «ευτέλισε τα θεσμικά όργανα και τη Δικαιοσύνη». Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης για βίαιη προσαγωγή του δημοσιογράφου. Η πολιτική αγωγή του πρώην προέδρου της ΓΣΕΕ Γ. Ραυτόπουλου υπέβαλε αίτημα να καταθέσουν οι πρώην υπουργοί Δημόσιας Τάξης, Γ. Ρωμαίος και Αθ. Τσούρας, αίτημα για το οποίο το δικαστήριο επιφυλάχτηκε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ