Παρασκευή 5 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Προεκλογική «περιήγηση»...

Μία προεκλογικού τύπου «περιήγηση» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην Αρχαία Ολυμπία από το υπουργείο Πολιτισμού, για να παρουσιαστούν τα έργα που εκτελούνται στο χώρο, όπου θα πραγματοποιηθεί και η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στις 25 Μάρτη.

Πρόκειται για συνολικά 11 παρεμβάσεις, προϋπολογισμού 50 εκατομμυρίων ευρώ. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο, η ανακαίνιση του παλιού και η μετατροπή του σε Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων, η μετατροπή του ξενοδοχείου ΣΠΑΠ σε συνεδριακό κέντρο, και παρεμβάσεις μέσα στον αρχαιολογικό χώρο.

Οσον αφορά στις αντιδράσεις των αρχαιολόγων για τη διεξαγωγή του αγωνίσματος της σφαιροβολίας στον αρχαίο στίβο, οι υπεύθυνοι του υπουργείου υποστήριξαν πως «δεν υπάρχει κανένα τέτοιο πρόβλημα» και πως «θα γίνει το αγώνισμα, χωρίς καμία απολύτως παρέμβαση... πλην ίσως της τοποθέτησης προστατευτικού καλύμματος» στους αγωγούς, «αν η σφαίρα ενδέχεται να κατρακυλήσει ως εκεί».

Εκτός από το ότι ήταν εξόφθαλμα προεκλογική, η παραπάνω προχτεσινή «περιήγηση» αποκάλυψε και την επιλογή της κυβέρνησης στα έργα «βιτρίνας» σ' ό,τι αφορά στην πολιτιστική κληρονομιά μας. Αρκεί μόνο να θυμηθεί κανείς, πως ανάλογου ιστορικής σπουδαιότητας με την Ολυμπία είναι και ο Μαραθώνας, αλλά η κυβέρνηση διέγραψε αυτή την ιστορικότητα, με την κατασκευή του Ολυμπιακού κωπηλατοδρομίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ