Τετάρτη 10 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ομολογίες...

Τρεις είναι οι βασικοί λόγοι που οδήγησαν στην εκλογική ήττα του ΠΑΣΟΚ ή στις τέτοιες διαστάσεις της, κατά τον Ι. Κ. Πρετεντέρη. Πρώτον, η υπόθεση «Πόρτο Καρράς» και ο χειρισμός της, γιατί νομιμοποίησε τη μομφή της διαφθοράς. Δεύτερον, η διεύρυνση στους Μάνο - Ανδριανόπουλο, γιατί νομιμοποίησε «τη βασική κριτική που δεχόταν από τ' αριστερά του». Τρίτον, επειδή «οργάνωσε και ένα φιλικό ντιμπέιτ μεταξύ όλων, μήπως και οι ψηφοφόροι δεν έχουν πιάσει το υπονοούμενο "ότι όλοι ίδιοι είμαστε"».

Κι αφού σημειώσει όλα τα παραπάνω, κλείνει το σημείωμά του με τα εξής: «Από τη στιγμή που οι εκλογές είναι ένα δίλημμα, τη στιγμή των εκλογών το ΠΑΣΟΚ είχε καταργήσει εμπράκτως όλα τα διλήμματα που παραδοσιακά του επέτρεπαν να κερδίζει τις εκλογές. Ισως είχε χάσει ούτως ή άλλως. Είναι το πιθανότερο ενδεχόμενο. Αλλά το βέβαιο είναι ότι, ακόμη κι έτσι, θα είχε χάσει διαφορετικά».

Κατά τ' άλλα, οι εκλογές είναι η «γιορτή της δημοκρατίας», όπου ο κυρίαρχος λαός εκφράζει ελεύθερα και αβίαστα τη θέλησή του... Στην προεκλογική περίοδο τα κόμματα και, πρωτίστως, η εκάστοτε κυβέρνηση κάνουν τον απολογισμό τους και παρουσιάζουν τις θέσεις και τις προτάσεις τους... Τα έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης φροντίζουν για την ουσιαστική και ολόπλευρη ενημέρωση των πολιτών κλπ., κλπ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ