Τετάρτη 10 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Περίοδος χάριτος και συναινέσεις... «Κάθε κυβέρνηση που αναλαμβάνει την εξουσία - και μάλιστα με μια λαϊκή ετυμηγορία ξεκάθαρη όσο εκείνη της κάλπης της 7ης Μαρτίου - δικαιούται να έχει μια περίοδο χάριτος. Η κυβέρνηση Καραμανλή, την περίοδο χάριτος τη διαθέτει περίπου αυτόματα, ως εκ των πραγμάτων, σε δύο τουλάχιστον μέτωπα: Το ένα μέτωπο είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες (...), το άλλο μέτωπο είναι η εξωτερική πολιτική, με πρώτο σκαλοπάτι το Κυπριακό αλλά και άμεση ενδοχώρα το σύνολο των προβλημάτων στα ελληνοτουρκικά... Περίοδος χάριτος, όμως, που οδηγεί σε ανάγκη αναζήτησης συναινέσεων. Και στο μέτωπο των οικονομικών; Της ανάπτυξης και της έμπρακτης επιδίωξής της; Και εδώ υπάρχει μια αίσθηση ότι διαμορφώνεται κάτι σαν κοινό μέτωπο, στο βάθος, ήδη από τα προγράμματα των κομμάτων...» (Από το άρθρο του «ΒΗΜΑΤΟΣ»).

Εντολή για τομές... «Εντολή για μεγάλες τομές, συνιστά η προχθεσινή ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Το καθαρό ποσοστό που έλαβε η Νέα Δημοκρατία αποδίδει τη βούληση του εκλογικού σώματος για βαθιές μεταρρυθμίσεις. Μεταρρυθμίσεις τις οποίες διεκήρυξε ο κ. Καραμανλής όχι μόνον κατά την προεκλογική περίοδο, αλλά καθ' όλη την τελευταία τετραετία. Η Κυβέρνησις που θα ανακοινωθή σήμερα και θα ορκισθή αύριο, πρέπει να ενσαρκώνη αυτήν ακριβώς τη βούληση για μεταρρυθμίσεις» («ΕΣΤΙΑ»).

Ευκαιρία... «Η σαρωτική νίκη της ΝΔ προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στην οικονομία. Γιατί αποτρέπει το ενδεχόμενο νέων εκλογών σύντομα και ανοίγει το δρόμο στην αναγκαία κάθαρση και τις μονίμως αναβαλλόμενες - λόγω πολιτικού κόστους - μεταρρυθμίσεις. Στον κ. Καραμανλή εναπόκειται να την αξιοποιήσει» (Από το άρθρο της «ΕΞΠΡΕΣ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ