Τετάρτη 10 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Η «ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ» ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ...«Οι σοβαρές κοινωνικού χαρακτήρα παραλείψεις, που εκδηλώθηκαν στην κυβερνητική πολιτική του ΠΑΣΟΚ την τελευταία τετραετία, αλλά και η αλαζονεία στελεχών του, αποτέλεσαν τους καταλύτες για την εκλογική ήττα του. Ο Γ. Παπανδρέου δρομολογεί αλλαγές στο κόμμα και προετοιμάζεται για τις επικείμενες ευρωεκλογές. Εχει λάβει το μήνυμα της ανανέωσης που έδωσαν οι κάλπες» («ΕΘΝΟΣ»).

...ΚΑΙ ΟΙ «ΑΛΛΑΓΕΣ»...«Με προσεκτικές αλλά αποφασιστικές κινήσεις ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις του προκειμένου να υλοποιήσει τη δέσμευσή του για ευρύτατες αλλαγές και ανατροπές στο κόμμα του... Το νέο κόμμα, σύμφωνα με την υπό επεξεργασία πρόταση, δε θα διαθέτει κανένα από τα ως τώρα γνωστά κομματικά όργανα, όπως Κεντρική Επιτροπή, Εκτελεστικό Γραφείο, Γραμματέα ΚΕ, αλλά θα είναι ένα "ανοικτό κόμμα"... Δημιουργείται ένα νέο όργανο με την ονομασία Εθνικό Συμβούλιο, ενώ το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο, το Πολιτικό Γραφείο θα είναι 35μελές και θα καθορίζει και την πολιτική» (Ν. Χασαπόπουλος - «ΒΗΜΑ»).

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...«Το αίτημα της ανανέωσης μπαίνει ασφαλώς επιτακτικά για το ΠΑΣΟΚ, μετά την ηχηρή αποδοκιμασία της πολιτικής του στις εκλογές. Σε πρώτη προτεραιότητα η ανανέωση αφορά τα πρόσωπα... Η ανανέωση όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εξαντληθεί στα πρόσωπα. Είναι γι' αυτό ανάγκη από σήμερα κιόλας να αρχίσει ο διάλογος για να επανακαθοριστούν οι πολιτικές και οι κοινωνικές αναφορές του νέου ΠΑΣΟΚ, που θα αποτελέσουν και τον μπούσουλα για τη δυναμική και δημιουργική αντιπολίτευση που επαγγέλλεται ο Γιώργος Παπανδρέου» (Από το άρθρο των «ΝΕΩΝ»).

ΑΠΟΦΥΓΗ ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ...«Σε ιδιαιτέρως δυσχερή θέση βρίσκει το ΠΑΣΟΚ και τον κ. Γ. Παπανδρέου η "επόμενη μέρα" της εκλογικής αναμέτρησης. Το κλίμα λόγω κυρίως της έκτασης της ήττας είναι βαρύ παρά το γεγονός ότι προς το παρόν δεν εκδηλώνονται αναταράξεις, καθώς η κριτική είναι "υπόγεια". Ο κ. Παπανδρέου έχει θέσει ως πρώτη προτεραιότητα την αποφυγή της εσωστρέφειας, καθώς δεν επιθυμεί την έναρξη συζητήσεων για τις ευθύνες της δεινής εκλογικής ήττας με δεδομένο ότι ούτε ο ίδιος θα μείνει στο απυρόβλητο» («ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ