Τετάρτη 10 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Ωτα ευήκοα...

Μπορεί να μην απέσπασε εκείνη την πολυπόθητη τη φωτογραφία με τον πρόεδρο Μπους, όταν πέρσι πήγε στην Ουάσιγκτον, αλλά σίγουρα ο Κώστας Καραμανλής άφησε την «κάρτα» του στο Λευκό Οίκο και - προφανώς - υπενθύμισε στους συνομιλητές του τη δεδομένη προσήλωση, του ιδίου και του κόμματός του, στις «πατροπαράδοτες στενές σχέσεις» μεταξύ των δύο χωρών.

***

Τώρα που έγινε πρωθυπουργός, πριν καλά καλά καθίσει στην καρέκλα, αναμένεται να λάβει, υπό τη μορφή της συγχαρητήριας επιστολής εκ μέρους του Μπους (διαρροές της οποίας είδαν χτες το φως της δημοσιότητας), τις πρώτες οδηγίες: Το Κυπριακό και τα Ελληνοτουρκικά πρέπει να συνεχίσουν αδιατάρακτα την πορεία προς διευθέτηση, που τόσο πιστά ακολούθησαν οι κύριοι Σημίτης και Παπανδρέου. Τελεία και παύλα!

(σ.σ.: Να 'ρθει το ΝΑΤΟ να μας «φυλάξει» τους Ολυμπιακούς, δεν του το γράφει, πάντως. Ακόμα...).

***

Το ενδιαφέρον, βέβαια, στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι η επανάληψη των αμερικανικών απαιτήσεων. Είναι η βεβαιότητα των Αμερικανών ότι - και μετά την αλλαγή κυβέρνησης - οι θέσεις τους στην Ελλάδα θα βρουν ώτα ευήκοα. Είναι, άλλωστε κι αυτή μια πολύ χρήσιμη ιδιότητα (το να τείνεις ευήκοον ους στους Αμερικανούς) αν θέλεις να γίνεις πρωθυπουργός...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ