Τετάρτη 10 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Δικάζεται το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα
  • Αύριο οκτώ μέλη του ΚΚΕ, της ΚΝΕ και της Επιτροπής Ειρήνης Μεσσηνίας κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου, γιατί το 2000 αντιτάχθηκαν στη ΝΑΤΟική άσκηση DYNAMIC MIX
  • Η ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ καλεί σε συγκέντρωση αύριο, στις 9 π.μ., έξω από το δικαστήριο στην Καλαμάτα

Δικάζονται αύριο Πέμπτη, ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας, οκτώ στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και της Επιτροπής Ειρήνης Μεσσηνίας, εκπαιδευτικοί, υπάλληλοι και σπουδαστές. Ο λόγος είναι ότι αντιτάχθηκαν το Μάη του 2000 στην πολυεθνική στρατιωτική άσκηση DYNAMIC MIX, που πραγματοποιούσε το ΝΑΤΟ, με την άδεια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, στα εδάφη της Τριφυλίας, με σκοπό την εκπαίδευση των δυνάμεών του. Πρόσχημα για να στηθεί το κατηγορητήριο είναι οι κατηγορίες περί «κατασκευής αυθαιρέτου κτίσματος» και αυτό επειδή έστησαν στο Καλό Νερό του Δήμου Αυλώνος, περίπτερο - στρατηγείο της Ειρήνης, με στόχο να ενημερώσουν και να ξεσηκώσουν το μεσσηνιακό λαό κατά των αμερικανοΝΑΤΟικών στρατευμάτων που κατείχαν τη Γιουγκοσλαβία, αλλά και κατά της παραχώρησης ελληνικών εδαφών για τους εγκληματικούς σκοπούς των ιμπεριαλιστών.

Η ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή της, ανάμεσα στ' άλλα, επισημαίνει: «Τα στελέχη του ΚΚΕ και της Επιτροπής Ειρήνης δικάζονται γιατί κάλεσαν σε αντίσταση και ανυπακοή στην πολιτική που εντάσσει τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, δίνοντας πρώτοι το παράδειγμα. Στόχος της δίκης είναι να δοθεί μήνυμα ότι όποιος σηκώνει κεφάλι θα αντιμετωπίζει την καταστολή. Αυτή είναι η ουσία και όχι οι ισχυρισμοί του κατηγορητηρίου "περί ...αυθαιρέτου κτίσματος και τα όμοια".

Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, έχει δικαιωθεί πλήρως η στάση του ΚΚΕ και του συνεπούς φιλειρηνικού κινήματος στο Καλό Νερό, στη DYNAMIC MIX και γενικότερα στο βρώμικο πόλεμο των ΗΠΑ και των συμμάχων τους ενάντια στη Γιουγκοσλαβία. Κι αυτό γιατί:

- Πετύχαμε να κινητοποιηθεί ο λαός τότε και ν' απαντήσει με μαζική διαδήλωση στην Κυπαρισσία και άλλες αγωνιστικές εκδηλώσεις.

- Συμβάλαμε να καλλιεργηθεί κλίμα αγωνιστικής ανάτασης του λαού μας και ένα μαζικό αντιπολεμικό κίνημα κατά της ελληνικής συμμετοχής στους επόμενους κατακτητικούς πολέμους και επιδρομές των Αμερικανών και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών (Αφγανιστάν, Ιράκ).

- Ανάλογη στάση θα κρατήσουμε, όχι μόνον εμείς, αλλά και άλλες λαϊκές ριζοσπαστικές δυνάμεις, απέναντι στα νέα εγκλήματα που ετοιμάζονται από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, απέναντι στην εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας σ' αυτούς τους οργανισμούς, αλλά και απέναντι σε κυβερνήσεις και δυνάμεις που υλοποιούν αυτήν την πολιτική. Δηλαδή οι τρομοκρατικές διώξεις δε μας φοβίζουν, αλλά, αντιθέτως, μας ατσαλώνουν για τη συνέχεια. Θεωρούμε, επίσης, ότι μια τέτοια αξιοπρεπής στάση παραδειγματίζει τη νέα γενιά, για το πώς πρέπει να στέκεται σε παρόμοιες περιστάσεις και είναι σε αρμονία με τις παραδόσεις του λαού μας και του κινήματός μας.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία της Μεσσηνίας να εκφράσει την αλληλεγγύη του με κάθε πρόσφορο τρόπο και να δώσει το "παρών", την Πέμπτη 11 Μάρτη, ώρα 9 π.μ., έξω από το δικαστικό μέγαρο της Καλαμάτας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ