Τετάρτη 10 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο στις 20 του Μάρτη

Πλατιά σύσκεψη προετοιμασίας την Παρασκευή 12 Μάρτη στις 7 μ.μ. στην αίθουσα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών

Η ΕΕΔΥΕ ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ) που κήρυξε την 20ή Μάρτη ως ημέρα αντίστασης στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό, καθώς και αλληλεγγύης στους αγωνιζομένους λαούς έχει ήδη εξαγγείλει τη διοργάνωση συλλαλητηρίου που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Μάρτη στις 11 π.μ. στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Για την καλύτερη προετοιμασία του συλλαλητηρίου και προκειμένου να συντονίσουμε τη δράση μας για την επιτυχία του, καλούμε όλους τους κοινωνικούς και μαζικούς φορείς της Αθήνας και του Πειραιά να πάρουν μέρος σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Μάρτη 2004 και ώρα 7 μ.μ. στην αίθουσα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (ΠΟΛ - Κάνιγγος 27, στον 5ο όροφο).

Το αντιπολεμικό συλλαλητήριο διοργανώνεται ένα χρόνο μετά την εγκληματική επίθεση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στο Ιράκ και πέντε χρόνια μετά τις φονικές επιδρομές του ΝΑΤΟ στην ΟΔ Γιουγκοσλαβίας και ενώ, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ, τα ιμπεριαλιστικά κέντρα «έχουν βάλει στο στόχαστρο τον αδούλωτο λαό της Κούβας, τη ΛΔ Κορέας, τη Συρία κ.ά.». Οπως, δε, υπενθυμίζει στην ανακοίνωσή της η ΕΕΔΥΕ, «στα εγκλήματα αυτά συμμετείχε και η χώρα μας με ευθύνη της τότε κυβέρνησης και της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως επίσης συμμετέχει με ελληνικά στρατεύματα στις κατοχικές δυνάμεις».

Το συλλαλητήριο στις 20 Μάρτη θα λειτουργήσει ως αφορμή ώστε εργαζόμενοι, νεολαία και όλοι οι αγωνιστές της ειρήνης να δώσουν μαχητικό «παρών» για:

-- Να μπει φραγμός στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα.

-- Να ανατραπεί η «Νέα Τάξη Πραγμάτων».

-- Να συμπαρασταθούμε στον ιρακινό λαό, στους Παλαιστίνιους, σε όλους τους λαούς που αγωνίζονται για την απελευθέρωσή τους από τον ιμπεριαλιστικό ζυγό.

-- Να μη συμμετέχει η Ελλάδα στους τυχοδιωκτισμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ.

-- Να επιστρέψουν τα ελληνικά στρατεύματα κατοχής από τις άλλες χώρες και να φύγουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις από την πατρίδα μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ