Τετάρτη 10 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΜΑΝΑΤΖΕΡ» ΔΕΚΟ
Αποζημιώσεις «μαμούθ» για την απομάκρυνσή τους

«Παχυλές» αποζημιώσεις, που ανέρχονται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ, θα κληθεί να καταβάλλει η νέα κυβέρνηση της ΝΔ, στους «μάνατζερ» που διόρισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε πολλές ΔΕΚΟ, αν καταγγείλει τις συμβάσεις πριν τη λήξη της θητείας τους.

Για το λόγο αυτό, άλλωστε, ο απερχόμενος υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Χρ. Βερελής, ζήτησε χτες τις παραιτήσεις μόνο των διοικήσεων ΔΕΚΟ της εποπτείας του, που έχουν διοριστεί απευθείας από την κυβέρνηση, χωρίς διαγωνισμό.

Ειδικότερα, ο Χρ. Βερελής ζήτησε χτες και έλαβε τις εξής παραιτήσεις: Του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου των «Ολυμπιακών Αερογραμμών» Διον. Καλόφωνου. Της προέδρου της μητρικής «Ολυμπιακής Αεροπορίας» Ι. Παπαδοπούλου. Του διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) Στ. Κωνσταντινίδη και των υποδιοικητών της ίδιας Υπηρεσίας Γ. Σουλαδάκη και Δ. Χρυσαφίνου. Του διευθύνοντα συμβούλου του ΟΑΣΑ Γ. Παπαβασιλείου, καθώς και του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρίας «Προαστιακός ΑΕ» Χρ. Μαρούσου. Του προέδρου της «ΤΡΑΜ ΑΕ» Δ. Κανελλόπουλου και του διευθύνοντα συμβούλου Κ. Γιωτόπουλου, καθώς και του γενικού διευθυντή της «ΕΡΓΟΣΕ» Χρ. Τσίτουρα.

Ωστόσο, δεν έκανε το ίδιο και για τους επικεφαλής - «μάνατζερ» σε: ΕΛΤΑ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ΟΣΕ, ΕΘΕΛ, ΗΣΑΠ, ΗΛΠΑΠ και ΑΜΕΛ (εταιρία λειτουργίας μετρό).

Οι ανωτέρω έχουν υπογράψει συμβάσεις για 4 - 5 χρόνια και σε περίπτωση απομάκρυνσής τους πριν τη λήξη της θητείας τους, θα εισπράξουν παχυλές αποζημιώσεις.

Με τις παραιτήσεις των ανωτέρω ΔΣ μένουν κενές 70 διοικητικές θέσεις, τις οποίες θα αναλάβει να καλύψει η νέα ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών - Επικοινωνιών υπό τον Μ. Λιάπη.

Σημειώνεται τέλος, ότι όσον αφορά τον ΟΤΕ, ο επικεφαλής του Οργανισμού τυπικά ορίζεται από τη γενική συνέλευση των μετόχων. Με δεδομένο ότι το Δημόσιο κατέχει το 1/3 των μετοχών του ΟΤΕ, ανά πάσα στιγμή μπορεί η νέα κυβέρνηση να κινήσει τις διαδικασίες για την αντικατάσταση του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου Λ. Αντωνακόπουλου και άλλων κορυφαίων διοικητικών στελεχών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ