Πέμπτη 11 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Περιοδείες και πρεμιέρες

«Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;» στη Θεσσαλονίκη
«Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;» στη Θεσσαλονίκη
Μέχρι τις 21 Μάρτη θα παρουσιάζεται στο θέατρο «Λαμπέτη» το έργο του Εντουαρντ Αλμπι «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;» - μια από τις μεγάλες εμπορικές και καλλιτεχνικές επιτυχίες του θεατρικού χειμώνα. Το έργο που ανεβάστηκε σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Βαλτινού, μετάφραση Τζένης Καρέζη - Σταμάτη Φασουλή, σκηνικά - κοστούμια Γιώργου Πάτσα, φωτισμούς Ανδρέα Μπέλλη, μουσική επιμέλεια Ιάκωβου Δρόσου, θα περιοδεύσει σε Ξάνθη, Δράμα, Γιαννιτσά, Βόλο, Γιάννενα, Κοζάνη, Λάρισα, και από τις 14 Απρίλη θα παρουσιαστεί στο θέατρο «Ανατόλια» της Θεσσαλονίκης.

Στο θέατρο «Εγνατία» της Θεσσαλονίκης θα παρουσιάζεται, από σήμερα, η κωμωδία του Αλαν Εϊκμπορν «Ολα σε μια νύχτα» που ανέβασε το «Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας» του Γιώργου Κιμούλη, σε μετάφραση και σκηνοθεσία του ίδιου. Πρωταγωνιστούν (με αλφαβητική σειρά): Αδαμάκη Μίνα, Ζιόβας Γιώργος, Καρρά Ματίνα, Κιμούλης Γιώργος, Λέχου Κατερίνα, Ρώπα Χρύσα, Στεφόπουλος Γιάννης, Συσσοβίτης Αλέκος.

Μέχρι την Κυριακή των Βαΐων θα παρουσιάζει η παιδική σκηνή «Πολιτισμός και Επικοινωνία» της Κ. Ρουγγέρη, στο θέατρο «Εγνατία» της Θεσσαλονίκης, το έργο της «Η Χιονάτη και οι 7 ψηλοί... νάνοι». Η σκηνοθεσία είναι της ίδιας, τα σκηνικά -κοστούμια της Χρ. Κουλουμπή, οι στίχοι του Α. Κουλουμπή, η χορογραφία του Π. Γαλλία, οι φωτισμοί της Ε. Ντεκώ. Παίζουν: Γ. Αδαμίδης, Θ. Ακοκκαλίδης, Ν. Βασιλάκης, Γ. Γάτσιος, Β. Ζαϊφίδης, Ε. Λογγίδου, Α. Ντομούζη κ.ά.

Στο θέατρο «Βαφείο» η ομάδα της δεύτερης σκηνής του «Βαφείο-Προσωδία», παρουσιάζει (από Τετάρτη έως Κυριακή, 9.30μ.μ.) το έργο του σύγχρονου Γάλλου συγγραφέα Λοράν Γκοντέ «Στάχτες στα χέρια», το οποίο αναφέρεται στη βία της εποχής μας, στη βία και του πολέμου και στις ανθρώπινες σχέσεις. Το έργο ανεβάστηκε σε μετάφραση Λένας Γκίνη, σκηνοθεσία - σκηνογραφία Λάκη Καραλή, μουσική επιμέλεια Σωτήρη Σκούτα, κοστούμια -κούκλες Φωτείκα Καραλή, φωτισμούς Αλέξη Παπαχαντζή. Παίζουν οι ηθοποιοί Μαρία Σκούπα, Γιάννης Αθανασιάδης, Θάνος Πρίτσας. Τη μουσική παίζουν ζωντανά οι τσελίστες Δημήτρης Τίγκας και Μπιάνκα Σκαμπελόνε.

Η «Ποντικοπαγίδα» της Αγκάθα Κρίστι θα παρουσιαστεί στο θέατρο «Πόρτα». Η μετάφραση είναι του Αντώνη Γαλέου, η σκηνοθεσία του Γιώργου Σίσκου, τα σκηνικά της Λαμπρινής Καρδαρά, η μουσική του Γιάννη Μακρίδη. Παίζουν: Ν. Βερλέκης, Φ. Δημητριάδου, Α. Ζαχαροπούλου, Τζ. Θεοδωρίδης, Κωνσταντίνος Καζάκος, Π. Μεταλλείδου, Αν. Τρικαλινός, Γ. Σίσκος.

Στο θέατρο «Altera Pars», από τις 13 Μάρτη έως τις 4 Απρίλη, η θεατρική ομάδα «European Arts Gompany», προσκαλεσμένη από το θίασο «Ορίζοντες», θα παρουσιάσει - σε θεατρική μεταφορά - τα κινηματογραφικά «39 σκαλοπάτια» του Αλφρεντ Χίτσκοκ. Η διασκευή είναι των Σίμον Κόρμπλι - Νόμπι Ντίμον, η σκηνοθεσία του Τζόναθαν Κεμπ. Παίζουν: Τζον Ο' Κόνορ, Τζόναθαν Κεμπ, Πόλι Μάμπερλι, Τζόναθαν Γουέιτ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ