Σάββατο 13 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
«Μύλος» στο κύπελλο

Οσοι πιστέψατε ότι το φάιναλ φορ του Κυπέλλου τελείωσε με νικητή και τροπαιούχο τον Αρη πλανάσθε. Διότι η αθλητική δικαστίνα φρόντισε εκ των υστέρων να βάλει φωτιά στη διοργάνωση, κάνοντας δεκτή την ένσταση, που υπέβαλε ο Απόλλων Π. κατά του κύρους του ημιτελικού, και αποφασίζοντας το μηδενισμό του Αρη στο συγκεκριμένο αγώνα και την επανάληψη του τελικού, με αντιπάλους όμως τον Ολυμπιακό και τον Απόλλωνα Π.! Η κ. Σταματελοπούλου -Χαραλαμπίδου μπήκε στην ουσία της υπόθεσης, παρακάμπτοντας τους ισχυρισμούς του Αρη περί ακυρότητας της ένστασης και απλώς εφάρμοσε την προκήρυξη του Κυπέλλου, που έχει καταρτιστεί από την ΕΟΚ και όπου αναφέρεται ρητώς ότι οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να χρησιμοποιούν 12 παίκτες, οι δύο εκ των οποίων θα πρέπει να είναι κάτω των 19 ετών. Από εκεί και πέρα έκανε δεκτό τον ισχυρισμό του Απόλλωνα περί μη ύπαρξης συμφωνίας μεταξύ των ομάδων και του ΕΣΑΚΕ, για να μην ισχύει αυτή η διάταξη μετά την πρώτη φάση του Κυπέλλου. Η αλήθεια είναι πως υπάρχει αυτή η συμφωνία, όμως δε συμπεριελήφθη ποτέ στην προκήρυξη του Κυπέλλου, δεν έχει περιβληθεί γραπτό τύπο κι επομένως δεν μπορεί να αποδειχθεί ότι υπάρχει και άρα να χρησιμοποιηθεί ως στοιχείο από τη δικαστίνα.

Κατόπιν αυτής της απόφασης και το μηδενισμό του Αρη, ο τελικός πρέπει να επαναληφθεί με αντιπάλους τον Ολυμπιακό και τον Απόλλωνα Π. Η επιτροπή Κυπέλλου της ΕΟΚ, μάλιστα, αποτελούμενη από τους κ. Βιντζηλαίο, Κερεστετζή και Σιμωνίδη θα πρέπει να συνεδριάσει, για να ορίσει ημερομηνία διεξαγωγής του.

Οπως είπε ο Γιάννης Δαμιανίδης «δεν περιμέναμε αυτή την απόφαση, αλλά θα προσφύγουμε στο ΑΣΕΑΔ κι εκεί έχουμε βάσιμες ελπίδες ότι θα δικαιωθούμε. Αλλωστε, δε θα είναι η πρώτη φορά που το ανώτατο αθλητικό δικαστήριο θα ανατρέψει πρωτόδικη απόφαση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ