Σάββατο 20 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ζήτω η κονόμα

Μια εκτενή, ανοιχτή, επιστολή με τα προβλήματα του ελληνικού τουρισμού και ειδικότερα τα προβλήματα των επιχειρήσεων που αντιπροσωπεύει, έστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΠΟΕΤ) προς την πολιτική ηγεσία του νέου υπουργείου Τουρισμού. Στην επιστολή αυτή, λοιπόν, και δίπλα σε διάφορες διαπιστώσεις, που άλλες στέκουν και άλλες είναι ας πούμε υποκειμενικές, γίνεται και η εξής: Σε ό,τι αφορά στην ΠΟΕΤ, η ανάκαμψη του τουρισμού εξαρτάται αποκλειστικά και μόνον από την ανάκαμψη της ...τσέπης των μελών της.

Το γεγονός, βέβαια, δεν ξαφνιάζει. Αλλωστε, όλοι οι επιχειρηματικοί φορείς έτσι προσεγγίζουν τα θέματά τους, με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούν κομψότερες εκφράσεις και πιο «τεχνοκρατικό» ύφος. Η ΠΟΕΤ, όμως, έφτασε στο σημείο να καταγγέλλει πολλές από τις αποφάσεις του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας ότι «εμφορούνται από ακραίες τάσεις και ιδέες, εμπάθεια και μεροληψία». Και γι' αυτό ζητά τη δυνατότητα να προσβάλλονται οι διαιτητικές αποφάσεις - που είναι τελεσίδικες - και να αλλάζουν οι μεσολαβητές και διαιτητές του Οργανισμού με την απομάκρυνση εκείνων που οι αποφάσεις τους δε βολεύουν την εργοδοσία!!!

Κι όλα αυτά, ενώ είναι γνωστό ότι η συντριπτικά μεγάλη πλειοψηφία των αποφάσεων του ΟΜΕΔ συντάσσεται με την εκάστοτε εισοδηματική πολιτική συντήρησης της μονόπλευρης λιτότητας σε βάρος των εργαζομένων!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ