Σάββατο 20 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΙΛΕΛΕΡ
Αύριο η εκδήλωση τιμής

Αύριο στις 11 π.μ. η αγωνιστική συγκέντρωση για το γιορτασμό της 94ης επετείου του Κιλελέρ. Τη διοργανώνουν οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων που ανήκουν στην ΠΑΣΥ

Με αγωνιστική αγροτική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή, στις 11 το πρωί, μπροστά στο μνημείο του αγρότη που έχει στηθεί στον τόπο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων, θα γιορταστεί η 94η επέτειος του Κιλελέρ. Τη συγκέντρωση διοργανώνουν οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων που ανήκουν στην Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ) καλώντας τον αγροτικό κόσμο να συμμετέχει αγωνιστικά για να τιμήσει την αγροτική εξέγερση.

Ο φετινός γιορτασμός του Κιλελέρ βρίσκει τη μικρομεσαία αγροτιά της πατρίδας μας μπροστά σε μεγάλο κίνδυνο. Τον κίνδυνο αφανισμού τους που φέρνει η αναθεώρηση της ΚΑΠ και ειδικότερα οι αποφάσεις για τα Μεσογειακά προϊόντα, όπως το βαμβάκι, το λάδι, ο καπνός...

Από τον ιερό τόπο του Κιλελέρ οι αγρότες θα δηλώσουν την αποφασιστικότητά τους ν' αγωνιστούν με νύχια και με δόντια, για να μην εφαρμοστεί η νέα καταστροφική ΚΑΠ και, γενικότερα, για ν' ανατρέψουν την αντιαγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Θα διαμηνύσουν στη νέα κυβέρνηση της ΝΔ πως με τους αγώνες τους δε θα της επιτρέψουν να προχωρήσει στο μαζικό ξεκλήρισμά τους, συνεχίζοντας την πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Ταυτόχρονα θα δηλώσουν ότι, αντιπαλεύοντας την αντιαγροτική πολιτική της νέας κυβέρνησης, δεν πρόκειται να παγιδευτούν στη δημαγωγική «αντιπολίτευση» που προτίθεται να κάνει το ΠΑΣΟΚ. Θα καταγγείλουν τον υπονομευτικό και διασπαστικό ρόλο των ΠΑΣΕΓΕΣ - ΣΥΔΑΣΕ - ΓΕΣΑΣΕ, οι ηγεσίες των οποίων είναι έτοιμες να συνεργαστούν με τους νέους κυβερνώντες κατά των συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Τέλος, θα δώσουν την υπόσχεση συνέχισης και έντασης των αγώνων, συσπειρωμένοι στην Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση, (ΠΑΣΥ) και σε αγωνιστική συμπαράταξη με την εργατική τάξη και τ' άλλα λαϊκά στρώματα του χωριού και της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ