Τρίτη 23 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΟΤΑΝ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΤΑ ΒΟΥΒΑΛΙΑ

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Η ΑΓΟΡΑ: «Η περαιτέρω διεύρυνση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της χώρας, με ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων και μείωση της ανεργίας χρειάζεται τολμηρά βήματα. Καλό λοιπόν για την ελληνική οικονομία θα ήταν να μη μετατεθούν για το "μέλλον" αυτά τα βήματα. Διότι, η αδράνεια, η χρονική μετάθεση των αναγκαίων αποφάσεων οδηγεί με... ασφάλεια στη διεύρυνση, στην όξυνση των προβλημάτων. Η καθυστερημένη επίλυσή τους δημιουργεί σχεδόν πάντοτε αυξημένο κόστος. Πολλή δε περισσότερο όταν "προεκλογικά" δηλώνεις έτοιμος να προχωρήσεις σε λύσεις άμεσα... Γιατί, εκτός των άλλων, υπάρχουν και οι ανησυχίες των μεγάλων ξένων επενδυτών, οι οποίοι καλύπτουν μεγάλο μέρος από τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας» (ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΚΟΙΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ: «Οσοι παρακολούθησαν τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων χτες και προχτές, κατάλαβαν ότι η Ελλάδα γύρισε σελίδα. Η συμφωνία των πολιτικών αρχηγών των δυο μεγαλυτέρων κομμάτων σε οχτώ ζητήματα δείχνει ότι αυτή η χώρα αρχίζει ν' αντιλαμβάνεται το γεγονός ότι υπάρχει αντικειμενικό "υπεράνω των κομματικών επιδιώξεων" συμφέρον» (ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ: «Ακούγοντας χτες τον Γιώργο Παπανδρέου στη Βουλή στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις είχαμε την ευκαιρία να επιβεβαιώσουμε για μια ακόμα φορά ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται μπροστά σ' ένα στρατηγικό αδιέξοδο. Από τη μία αισθάνεται την υποχρέωση να κάνει αντιπολίτευση στη ΝΔ. Οπως άλλωστε επιβάλλει ο θεσμικός του ρόλος, χωρίς όμως να μπορεί να βρει πεδίο ουσιαστικής πολιτικής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση. Είναι ενδεικτικό ότι το μόνο επιχείρημα που βρήκε για να καταψηφίσει τις προγραμματικές δηλώσεις είναι ότι δεν τις θεώρησε αρκετά συγκεκριμένες. Ομολογουμένως πρωτοφανές επιχείρημα για μια αξιωματική αντιπολίτευση που θα περίμενε κανείς να είναι σε θέση να εκφράσει πολιτικές, ιδεολογικές διαφορές με την κυβέρνηση» (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ).

ΕΧΕΙ ΑΓΩΝΑ ΑΥΡΙΟ: «Πώς μπορεί να υπάρξει συναίνεση, όταν είναι οξύτατα τα θέματα οργάνωσης και τέλεσης της Ολυμπιάδας, σε κρίσιμη φάση το Κυπριακό, στα ύψη η ανεργία και η ακρίβεια και ανεπαρκής η κοινωνική προστασία των ασθενέστερων ομάδων του πληθυσμού;» (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαπιστευτήρια (2019-07-08 00:00:00.0)
Πιέσεις για «συμφωνία» κυβέρνησης - αντιπολίτευσης (2015-07-10 00:00:00.0)
Ακαρπη διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες (2015-06-12 00:00:00.0)
Νέα συνάντηση των πολιτικών ηγετών τον Ιούνη (2015-05-27 00:00:00.0)
Πράσινοι και Βένετοι (2005-03-24 00:00:00.0)
Τώρα είναι βάρος... (1996-03-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ