Τρίτη 23 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συμμετέχουμε σε ό,τι βοηθά την αφύπνιση και τη συσπείρωση

Σε ερώτηση για το αν το ΚΚΕ επικρίνει τις ευρωπορείες, αν αρνείται να συμπορευτεί με τα κινήματα αυτά, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ απάντησε:

«Να το διευκρινίσουμε. Εμείς σε όλες αυτές τις κινητοποιήσεις έχουμε πάρει μέρος και με κομματικές αντιπροσωπείες. Και δεν πρόκειται να σταματήσουμε να παίρνουμε μέρος σε κάθε κίνημα ή διαμαρτυρία που μπορεί να βοηθήσει στην αφύπνιση δυνάμεων και στη συσπείρωση δυνάμεων εναντίον του ιμπεριαλισμού.

Αυτό το κίνημα, πώς θα γίνει πιο δυνατό; Αυτό το ζήτημα θέτουμε εμείς, όχι αν θα πρέπει να παίρνουμε μέρος. Αλλά πώς θα γίνει πιο δυνατό; Θα γίνει, όταν σε κάθε χώρα το κίνημα αυτό αποκτήσει μαζικότητα, έχει σωστή στρατηγική, όχι του "ναι μεν, αλλά" και όταν υποσκάπτει το σύστημα εξουσίας που έχουμε σήμερα. Ακριβώς αυτό θα βοηθά και το διεθνές κίνημα και θα αξιοποιεί το διεθνές κίνημα για ενδυνάμωση στο εσωτερικό.

Δε συμφωνούμε με αυτούς που λένε - και το λένε π.χ. οι διάφοροι που κινούνται περί το παγκόσμιο κοινωνικό φόρουμ - ότι η πρώτιστη σημασία είναι οι διεθνείς διαδηλώσεις. Εμείς πρέπει να παλεύουμε και σε εθνικό και σε περιφερειακό και σε παγκόσμιο επίπεδο, ούτε συζήτηση. Αλλά είμαστε αντίθετοι με εκείνες τις δυνάμεις που παίρνουν μέρος σε διεθνείς πορείες και στο εσωτερικό της χώρας τους ακολουθούν συναινετική πολιτική απέναντι στον ιμπεριαλισμό ή έχουν ανώδυνη κριτική και ανώδυνη πολιτική γραμμή.

Υστερα, αυτό το κίνημα είναι πολύμορφο. Μέσα εκεί υπάρχουν πάρα πολλά ρεύματα. Υπάρχουν και ριζοσπαστικά ρεύματα, υπάρχουν και συμβιβαστικά και υπάρχει, όπως είναι γνωστό, η παρέμβαση της σοσιαλδημοκρατίας ιδιαίτερα και όχι μόνο, μέχρι και ο Σιράκ κάνει παρέμβαση στη Γαλλία για το πατρονάρισμά του.

Εμείς, λοιπόν, θα είμαστε παντού, δεν το συζητάμε, αλλά δεν μπορούμε να νιώθουμε ικανοποιημένοι μόνο όταν μετράμε τη συμμετοχή μας σε διεθνείς δραστηριότητες και δεν κάνουμε τον απολογισμό μας για το τι δράση έχουμε πριν απ' όλα εδώ στην Ελλάδα και το τι αποτελέσματα έχει αυτό το κίνημα και μέσα από εκεί ακριβώς να βοηθάμε και τη διεθνοποίηση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κυβέρνηση - μεσίτης επιχειρηματικών συμφερόντων σε βαρος του λαού (2010-09-28 00:00:00.0)
Κρινόμαστε από το πώς βοηθάμε την ανασύνταξη του κινήματος (2008-11-13 00:00:00.0)
Προτάσσουμε αυτά που συμφέρουν το λαό (2007-09-04 00:00:00.0)
Πολύτιμες εμπειρίες, αυξημένες ευθύνες και αισιοδοξία για τη διεθνή αντιιμπεριαλιστική πάλη (2001-07-29 00:00:00.0)
Η κοινή δράση πρέπει να συνδέεται με αγώνες (2001-05-03 00:00:00.0)
Αδικο, καταπιεστικό και σε βάρος των λαών το νέο διεθνές δίκαιο (1999-06-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ