Τρίτη 23 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Με σημαίες, πανό και συνθήματα

Στο δρόμο προς το προξενείο των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας

Motion Team

Στο δρόμο προς το προξενείο των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας
Δεν ήταν μόνο ένα ισχυρό μήνυμα αντίστασης στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό. Το μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, που οργάνωσε η ΕΔΥΕΘ μαζί με φορείς της πόλης, μετατράπηκε σε ευλαβικό προσκύνημα στους χιλιάδες νεκρούς - θύματα του ιμπεριαλισμού, σε μετερίζι του ανειρήνευτου και ανυπότακτου αγώνα για ένα μέλλον ειρηνικό, που οι λαοί ως οι μόνοι κυρίαρχοι, θα ορίζουν τις τύχες τους, το βιος και τη ζωή τους.

Χιλιάδες εργαζόμενοι, μαθητές και φοιτητές, έδωσαν αγωνιστικό παρών στο αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο. Με πανό, σημαίες και συνθήματα, τραγουδώντας τον αγώνα συντροφιά με τους καλλιτέχνες που πλαισίωσαν την εκδήλωση, προειδοποίησαν την κυβέρνηση και τους πολιτικούς της συνεταίρους, πως όσο συνεχίζει την πολιτική εμπλοκής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, θα τους βρίσκει απέναντι. Αποφασισμένους να αποτρέψουν με την πάλη τους την αποστολή των παιδιών του λαού στα σφαγεία των Ευρωαμερικανών ιμπεριαλιστών και του ΝΑΤΟ.

Μαζί και οι Παλαιστίνιοι, και οι Ιρακινοί που χρόνια τώρα ζουν στην πόλη, δουλεύουν και παλεύουν μαζί με τους Ελληνες. Με τις δικές τους σημαίες, κουβαλώντας τους δικούς τους νεκρούς, τα μαρτύρια και τις θυσίες των δικών τους λαών.

Ολοι, σαν ένας, πορεύτηκαν στους δρόμους της πόλης, έξω από το Αμερικάνικο και Βρετανικό Προξενείο. Εβαλαν μπροστά το δρεπανοφόρο χάρο - ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ, αποκαλύπτοντας τους πραγματικούς τρομοκράτες. Και βροντοφώναξαν: «Στον ιμπεριαλισμό αντίσταση και πάλη». Κατήγγειλαν πως «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ απ' τους σφαγείς του ΝΑΤΟ ζητάνε προστασία» και προειδοποίησαν πως «Ασπίδα προστασίας θα γίνουν οι λαοί, έξω το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί».

Η νεολαία της Θεσσαλονίκης στην πρώτη γραμμή του αντιπολεμικού κινήματος

Motion Team

Η νεολαία της Θεσσαλονίκης στην πρώτη γραμμή του αντιπολεμικού κινήματος
Στη συγκέντρωση στο Αγαλμα του Βενιζέλου μίλησε ο Χάρης Παπαγεωργίου, νομαρχιακός σύμβουλος και μέλος της Γραμματείας της ΕΔΥΕΘ και του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ: «Ολοι εμείς έχουμε καθήκον να αντισταθούμε και να αντεπιτεθούμε. Και είναι η αξιοπρέπεια που μας επιβάλλει αυτό το καθήκον. Είναι η οφειλή μας στην ιστορία, η οφειλή μας στον πολιτισμό, η οφειλή μας στους ίδιους τους εαυτούς μας και τις νεότερες γενιές», είπε.

Ο Ασόκι Σέντκι, πρόεδρος της Παλαιστινιακής Παροικίας Θεσσαλονίκης, μίλησε για την ηρωική αντίσταση του ιρακινού λαού που αρνείται να υποκύψει στους ιμπεριαλιστές, αλλά και για την ηρωική Ιντιφάντα των Παλαιστινίων.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ