Τρίτη 23 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«Πάμε μαζί σε όλα»!

Οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ που ήλπιζαν πως θα δουν τον αρχηγό τους να κάνει αντιπολίτευση θα περιμένουν πολύ. Οπως, επίσης, οι οπαδοί της «λαϊκής δεξιάς» θα πρέπει να συνηθίσουν στην ιδέα ότι όλοι οι αντεργατικοί νόμοι παραμένουν Οσο η ανυπακοή δε θα εκφράζεται εδώ και τώρα στο δρόμο ...μαύρο ΝΑΤΟ που μας έφαγε

Του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα «ΝΕΑ»
Του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα «ΝΕΑ»
Δεν τους φτάνει η απόλυτη συναίνεση σε επίπεδο κορυφής και στην ουσία της πολιτικής που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν. Δεν τους φτάνει που έχουν ήδη συμφωνήσει σε ό,τι αντιδραστικό ταλανίζει την καθημερινότητα των εργατών. Είναι υποχρεωμένοι και να το διακηρύξουν σ' όλους τους τόνους. Να πείσουν την κοινωνία - θύμα τους ότι είναι προς το συμφέρον της η συναίνεση, ότι είναι για το καλό μας ο λεγόμενος «πολιτικός πολιτισμός».

Οι αβροφροσύνες κατά την παράδοση - παραλαβή των υπουργείων αποδείχτηκε, μια βδομάδα μετά στη Βουλή, πως δεν ήταν θέμα «πολιτισμού». Η καταθλιπτική ομοφωνία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, όπως εκφράστηκε και γι' αυτό καθαυτό το περιεχόμενο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης - ανεξάρτητα από το προσχηματικό «κατά» - δηλώνει πως έχουμε περάσει πλέον για τα καλά στην εποχή τού «τα κεφάλια μέσα».

Οι «αγορές» δεν κρύβουν λόγια. Εν ψυχρώ δηλώνουν: Εμείς σας στηρίζουμε, ανταποδώστε! Κι όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ΝΑΤΟ. Το οποίο έρχεται για να μείνει. Εχει πάρει ήδη και τυπικά την έγκριση να λειτουργεί ως «εσωτερικός χωροφύλακας».

Και είναι πρόκληση να προσπαθεί ο Γ. Α. Παπανδρέου να εμφανιστεί φιλεργάτης, όταν το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που κατάργησε το 8ωρο, είναι αυτό που επέβαλε τα δουλεμπορικά γραφεία, είναι αυτό που διατήρησε τους νόμους Σιούφα, είναι αυτό που μετέτρεψε το επίδομα ανεργίας σε επιδότηση του εργοδότη. Ο κατάλογος είναι μακρύς και οι επιπτώσεις τρομακτικές.

Το μήνυμα που έπρεπε να πάρει η άρχουσα τάξη το πήρε. «Πάμε μαζί σε όλα». Τα υπόλοιπα είναι για λαϊκή κατανάλωση. Μόνο που ο βασιλιάς είναι ήδη γυμνός.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ