Τρίτη 23 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φωνή αντίστασης από την Πελοπόννησο

Φωνή αντίστασης και καταδίκης εναντίον των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και όσων συμπορεύονται μαζί τους, ύψωσε το περασμένο Σάββατο ο λαός της Πάτρας σε ένα μαζικό και μαχητικό συλλαλητήριο, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη βάρβαρη επίθεση των ΗΠΑ εναντίον του λαού του Ιράκ και τη συμπλήρωση πέντε χρόνων από τις φονικές επιδρομές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στη Γιουγκοσλαβία.

Στη συγκέντρωση, στην πλατεία Τριών Συμμάχων, μίλησε ο γραμματέας της Επιτροπής Ειρήνης Πάτρας Αντρέας Παπανικήτας και σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Αγωνιζόμαστε για μια άλλη προοπτική ειρήνης, φιλίας και αλληλεγγύης με τους λαούς σε έναν κόσμο που θα στηρίζεται σε αυτές τις αρχές και δε θα κινείται με γνώμονα τα κέρδη της ολιγαρχίας και την εκμετάλλευση των λαών».

Στην Καλαμάτα

Με μια μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, εκατοντάδες φιλειρηνιστές στην Καλαμάτα έδωσαν το Σάββατο το βράδυ τη δική τους αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική απάντηση στα πεπραγμένα του ιμπεριαλισμού. Στη συγκέντρωση που προηγήθηκε στην πλατεία 23η Μάρτη, μίλησαν ο Κώστας Λαμπρινέας, μέλος της Επιτροπής Ειρήνης Καλαμάτας, ο Γιώργος Καρμοίρης, μέλος της Επιτροπής Ειρήνης Πύλου και ο Μπάμπης Καραβάς, αντιπρόεδρος του ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας. Αντιπολεμικά ποιήματα του Μπρεχτ απήγγειλε ο Μάνος Τσίχλης, μέλος της Θεατρικής Ομάδας του Πολιτιστικού Συλλόγου του ΤΕΙ Καλαμάτας.

Σε Πύργο, Σπάρτη, Κεφαλονιά

Στην Κεφαλονιά πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο με πορεία στους κεντρικούς δρόμους του νησιού. Νωρίτερα, μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Αργοστολίου, μίλησε στους συγκεντρωμένους ο Διονύσιος Τζανάτος, μέλος της Επιτροπής Ειρήνης Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Στον Πύργο, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση - συζήτηση στο Εργατικό Κέντρο της πόλης με ομιλήτρια την Γιάννα Κουτρουμπή, πρόεδρο της Επιτροπής Ειρήνης Ηλείας.

Επίσης, αντιπολεμική εκδήλωση έγινε και στη Σπάρτη σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, όπου μίλησε ο Νικόλαος Παπαναστάσης, αντισυνταγματάρχης ε.α. και στέλεχος της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ