Τρίτη 23 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΒΟΥΛΗ
Ολα για τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές

Ξεκάθαροι οι στόχοι της κυβέρνησης, όπως τις ανέπτυξαν οι Π. Παναγιωτόπουλος και Μ. Κεφαλογιάννης

Μονόδρομο για την κοινωνία χαρακτήρισε την υλοποίηση του αντεργατικού προγράμματος της ΝΔ, χτες στη Βουλή, ο υπουργός Εργασίας Π. Παναγιωτόπουλος. Ξεκάθαρος στόχος της κυβέρνησης είναι η προστασία και η αύξηση των κερδών του επιχειρήσεων, στο όνομα της ενίσχυσης της «ανταγωνιστικότητας», με το τσάκισμα των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων της εργατικής τάξης.

Οπως ομολόγησε ο Π. Παναγιωτόπουλος, η ΝΔ θα βαδίσει στον ίδιο αντεργατικό και αντιασφαλιστικό δρόμο που βάδισε και η προηγούμενη κυβέρνηση. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι προωθεί άμεσα, στο όνομα δήθεν της ανεργίας, μέτρα για τη γενίκευση της μερικής απασχόλησης και των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Προχωρά στη μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 50% για νέους άνεργους, άνεργες μητέρες και άνεργους άνω των 55 ετών. Αμεσος στόχος είναι η υλοποίηση των επιταγών του κεφαλαίου για σύνδεση των συστημάτων εκπαίδευσης, επανεκπαίδευσης και κατάρτισης στα δεδομένα της αγοράς εργασίας, δηλαδή στις ανάγκες των βιομηχάνων. Ταυτόχρονα, η νέα κυβέρνηση, στον ίδιο δρόμο με την προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ, επιδιώκει την άμεση «αξιοποίηση» της περιουσίας των ασφαλιστικών Ταμείων, με στόχο το τζογάρισμά τους στο Χρηματιστήριο.

Προκλητικά υπερπρονόμια προς τους εφοπλιστές και νέα δεινά για τους ναυτεργάτες, είναι η ουσία της πολιτικής που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση της ΝΔ στη Ναυτιλία, όπως προκύπτει ολοκάθαρα από τις προγραμματικές δηλώσεις του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Κεφαλογιάννη. Η πολιτική της ΝΔ για τη ναυτιλία στηρίζεται σε 9 άξονες, οι οποίοι προβλέπουν, μεταξύ άλλων, σωρεία φοροαπαλλαγών και επιδοτήσεων προς τους εφοπλιστές, παραπέρα ξεπούλημα των λιμανιών, κατάργηση του επίναυλου στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και δημιουργία Επιτροπής Ανταγωνισμού στην ακτοπλοΐα. Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στην «ασφάλεια της ναυσιπλοΐας», όπου συμπεριλαμβάνεται και η ...ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Το όλο μέλημα της κυβέρνησης της ΝΔ για το θέμα αυτό είναι η άμεση εφαρμογή του εκτρωματικού διεθνούς κώδικα ISPS περί αποφυγής έκνομων, τρομοκρατικών ενεργειών, ο οποίος μετατρέπει λιμάνια και πλοία σε γκέτο, πλήττοντας στοιχειώδεις δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα εργαζομένων και ναυτεργατών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ετοιμάζουν νέο γύρο επίθεσης στους ναυτεργάτες (2015-05-27 00:00:00.0)
Σήμερα η ναυτεργατική σύσκεψη (2012-11-28 00:00:00.0)
Δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού (2004-03-17 00:00:00.0)
Επικύρωσαν τα 44 νέα προνόμια στους εφοπλιστές (2003-12-05 00:00:00.0)
Προσκλητήριο αγώνα (2000-04-18 00:00:00.0)
Δυναμικά στους νέους αγώνες (1997-01-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ