Τρίτη 23 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΒΟΥΛΗ
Μία από τα ίδια στο ΥΠΕΧΩΔΕ

Προτάσσοντας τη φράση - κλειδί «δεν ήρθαμε για να γκρεμίσουμε, αλλά για να χτίσουμε και να συμπληρώσουμε», ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς περιέγραψε με ακρίβεια ότι στα θέματα χωροταξίας, πολεοδομίας, περιβάλλοντος και δημοσίων έργων ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να περιμένει τίποτε άλλο επί της ουσίας, παρά «ίδια γεύση» με ό,τι επί κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ...

Η μόνη είδηση, που βγήκε από τις προγραμματικές δηλώσεις του υπουργού, είναι ότι θα δοθεί τρίμηνη αναστολή στην εφαρμογή του νόμου για τις άδειες δόμησης, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα αλλάξει σε ορισμένα σημεία του, ύστερα από διάλογο με το ΤΕΕ. Κατά τα άλλα, ο Γ. Σουφλιάς δήλωσε ότι:

  • Αμεση προτεραιότητα είναι η έγκαιρη παράδοση των Ολυμπιακών έργων, αρκετά από τα οποία καθυστερούν, ισχυριζόμενος ότι δε θα δοθούν πριμ στους εργολάβους.
  • Θα αλλάξει τον τρόπο ανάθεσης των δημοσίων έργων, καταργώντας σταδιακά τον περιβόητο «Μαθηματικό Τύπο».
  • Ενας από τους βασικούς του στόχους είναι να χρησιμοποιηθεί ακόμη περισσότερο η μέθοδος της συγχρηματοδότησης των έργων και των «συμβάσεων παραχώρησης», με βάση τις οποίες ο ελληνικός λαός πληρώνει διπλά τα έργα: Μία για την κατασκευή και μία για την εκμετάλλευση - με υπέρογκα τέλη και διόδια αλά Αττική Οδός - «φουσκώνοντας» τα κέρδη των μεγαλοκατασκευαστών και των τραπεζών.
  • Θα εκπονηθεί το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο, με βάση, βέβαια, τις κατευθύνσεις της ΕΕ για το τι ανάπτυξη θέλει αυτή και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί για τη χώρα μας.
  • Θα προχωρήσει τη σύνταξη του Εθνικού Κτηματολογίου, ύστερα από διαβούλευση με τους συντελεστές του έργου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ