Τρίτη 23 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Αρχιτρομοκράτης είναι ο ιμπεριαλισμός

Αναφορά στις εξελίξεις στην Παλαιστίνη έκανε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνέντευξης Τύπου στο Ζάππειο. Τόνισε συγκεκριμένα:

«Οπου είναι οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί, τα πράγματα γίνονται χειρότερα. Είδατε από χτες τις τελευταίες εξελίξεις στην Παλαιστίνη. Πείτε μου τώρα, η δολοφονία του θρησκευτικού αρχηγού της ΧΑΜΑΣ είναι τυχαίο γεγονός;

Αν θέλεις να ρίξεις λάδι στη φωτιά, παίρνοντας υπόψη και την περιοχή, θα σκοτώσεις το θρησκευτικό αρχηγό. Εγινε σκόπιμα, βεβαίως, με επιλογή. Αυτή η επιλογή τι είναι; Πρόκληση νέου γύρου αίματος και, βεβαίως, υπάρχουν και όλα τα άλλα γνωστά γεγονότα. Πέρα από την 11η Σεπτεμβρίου του 2001 στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπάρχει και η 11η Μαρτίου στην Ισπανία. Για μας, ο αρχιτρομοκράτης είναι ο ιμπεριαλισμός. Βεβαίως, στην κορυφή βρίσκονται οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και από δίπλα συνηγορούν και ακολουθούν και η Ευρωπαϊκή Ενωση, ιδιαίτερα ορισμένες ηγετικές της δυνάμεις.

Πρέπει να απορρίψουμε όλες αυτές τις φιλολογίες που ακούμε αυτό το διάστημα, περί ισλαμικού κινδύνου, περί θρησκευτικών διαφορών, περί της πεφωτισμένης Δύσης και της καθυστερημένης Ανατολής. Δυστυχώς, έχουν επανέλθει όλες αυτές οι θεωρίες. Εμείς ένα πράγμα λέμε: Η ιμπεριαλιστική τρομοκρατία είναι ο υπ' αριθμόν ένα κίνδυνος. Η δήθεν πάλη κατά της τρομοκρατίας είναι το όχημα για την περιστολή των ελευθεριών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ