Τρίτη 23 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΒΟΥΛΗ
Λιγότερο κράτος...

Στο γνωστό νεοφιλελεύθερο δόγμα του λιγότερου κράτους θα κινηθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στη διάρκεια της θητείας της, σύμφωνα με όσα είπε κατά την ομιλία του χτες στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Πρ. Παυλόπουλος. «Εκείνο που όλοι περιμένουν από το κράτος σήμερα και πολύ περισσότερο αύριο - είπε - είναι να είναι μικρότερο στην οικονομία, αλλά καλύτερο και αποτελεσματικότερο στις υπηρεσίες που παρέχει ή εγγυάται την παροχή τους». Εντούτοις δε θέλησε να εξειδικεύσει τι πρακτικά σημαίνει για το δημόσιο παραγωγικό τομέα η απομάκρυνση του κράτους από την οικονομία, ούτως ώστε να γίνει σαφέστερη η πολιτική ιδιωτικοποιήσεων που θα ακολουθηθεί.

Κατά τ' άλλα, ο υπουργός, ανάμεσα σε άλλα, ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησης για την ίδρυση πέντε νέων ανεξάρτητων Αρχών: Μετατροπή του ΑΣΕΠ σε Συμβούλιο Δημόσιας Διοίκησης, δημιουργία Συνηγόρου Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών, Συνηγόρου του Δημότη, δημιουργία Επιτροπής Ελέγχου των Συμβάσεων Δημοσίων Εργων, Προμηθειών και Παροχής Υπηρεσιών και δημιουργία Επιτροπής Ελέγχου του «Πολιτικού χρήματος» για τον έλεγχο των πολιτικών των κομμάτων και των δαπανών των υποψηφίων βουλευτών.

Αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα των συμβασιούχων του δημοσίου επαναλαμβάνοντας ότι θα μονιμοποιηθούν όσοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Εξήγγειλε την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, «ει δυνατόν πριν τον Ιούνιο», που θα επιλύσει το θέμα. «Με το διάταγμα αυτό και σύμφωνα με το κοινοτικό δίκαιο - είπε -, θα οργανωθεί μηχανισμός καταγραφής των συμβάσεων, οι οποίες καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της υπηρεσίας και θα προσδιοριστούν τα κριτήρια μοριοδότησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ