Τετάρτη 24 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Ακολούθησε την πεπατημένη...

Παρά τις εξαγγελίες, η ΝΔ ακολουθεί την ίδια κυβερνητική πολιτική (διαχείριση υπέρ των λίγων) με το ΠΑΣΟΚ. Αλλά και τακτική. Μπροστά στα οξυμένα προβλήματα, «πιασάρικο» φρασεολόγιο (που κάποιες φορές αγγίζει τα όρια του ...επαναστατικού), το οποίο όμως καμιά σχέση δεν έχει με τις πράξεις. Την πεπατημένη ακολούθησε χτες και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Ορφανός, σε δηλώσεις του στο ραδιοσταθμό «Supersport fm».

Σχολιάζοντας, π.χ., την κατάσταση στις εξέδρες, για λόγους εντυπώσεων, ανέφερε: «Το σύστημα αυτή τη στιγμή έχει το συμφέρον να μην είναι ψηλά ο Ελληνας φίλαθλος και αρκεί να δείτε τις εφημερίδες τη Δευτέρα. Πάντα φταίει κάποιος τρίτος όταν χάνει μια ομάδα. Πόσοι από τους ιδιοκτήτες χρησιμοποιούν οπαδούς ως ασπίδα για το δικό τους συμφέρον;». Μάλιστα. Ως κουβέντες σωστές και όμορφες. Μόνο που το σύστημα δεν είναι κάτι αφηρημένο. Εχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και υποστηρικτές.

Αρα λοιπόν όταν διαπιστώνεις ότι νοσεί, επιλέγεις να το αλλάξεις και όχι να το φτιασιδώσεις. Αποδίδεις τις ευθύνες σ' αυτούς που τις έχουν και τους επιβάλλεις τις ανάλογες κυρώσεις. Και φυσικά δεν εντάσσεσαι στους υποστηρικτές του(ς). Ομως, ο υφυπουργός δεν άφησε περιθώρια για ψευδαισθήσεις (και πώς θα μπορούσε αφού το κόμμα του και το ΠΑΣΟΚ είναι ένθερμοι δημιουργοί-θιασώτες του συστήματος). Προανήγγειλε λοιπόν - όπως οι προκάτοχοί του - νόμο «που θα βοηθήσει συνολικά στην εξυγίανση του ποδοσφαίρου». Τέτοια πρωτοτυπία. Να θυμίσουμε ότι στο παρελθόν, πρόσφατο και απώτερο, αυτό σήμαινε χάρισμα χρεών (σε βάρος του συνόλου) ή διαχειριστικές κινήσεις τακτικής που δεν αφορούσαν στην ουσία αλλά στην επιφάνεια και στις εντυπώσεις. Δηλαδή, κινήσεις εξωραϊσμού και όχι ανατροπής...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ