Σάββατο 27 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Κομμένη στη μέση» η Λάρισα

Το ένα μετά το άλλο «έρχονται» τα θανατηφόρα «ατυχήματα» στις διαβάσεις των σιδηροδρομικών γραμμών, οι οποίες διέρχονται από το κέντρο της Λάρισας, κόβοντας την πόλη στη μέση. Στην αρχή της βδομάδας μια γυναίκα σκοτώθηκε περνώντας τη φυλασσόμενη διάβαση της οδού Βόλου, ενώ πριν από λίγες μέρες, σε άλλη κοντινή διάβαση, έχασαν τη ζωή τους μια μάνα με τις δυο μικρές κόρες της.

Κι όμως, παρ' όλα αυτά οι αρμόδιοι δε φαίνονται να ενδιαφέρονται, στα σοβαρά, γι' αυτό το μεγάλο πρόβλημα και, πάντως, δε λαμβάνονται τ' αναγκαία μέτρα για να σταματήσει το «κακό».

Η ουσιαστική και μακροπρόθεσμη λύση του προβλήματος είναι η υπογείωση ή η απομάκρυνση των σιδηροδρομικών γραμμών από το κέντρο της πόλης. Αυτό ακριβώς ζητούν οι κάτοικοι των συνοικιών που βρίσκονται κοντά, κάποιοι εκ των οποίων, εκτός του κινδύνου των δυστυχημάτων, αντιμετωπίζουν και πρόβλημα αποκλεισμού τους από το κέντρο της πόλης, καθώς είναι πολύ δύσκολη, αν όχι αδύνατη, η διέλευσή τους από τις διαβάσεις, όπως π.χ. συμβαίνει με τους κατοίκους του «Θεσσαλικού».

Ο ΟΣΕ αρνείται την υπογείωση των γραμμών, επικαλούμενος το μεγάλο χρηματικό κόστος - δε δέχεται ούτε να κατασκευάσει υπόγειες διαβάσεις - ο Δήμος και η Νομαρχία Λάρισας κάνουν πως ενδιαφέρονται χωρίς να νοιάζονται πραγματικά και οι κυβερνητικοί παράγοντες περί άλλα τυρβάζουν.

Ετσι το μόνο που μπορεί να επιβάλει τη λύση που απαιτείται είναι η αγωνιστική κινητοποίηση των δημοτών, η οποία θα πρέπει να οργανωθεί σωστά και να λάβει μαζικές και δυναμικές διαστάσεις, ώστε να είναι αποτελεσματική...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ