Σάββατο 27 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι λαοί να ανησυχούν και να επαγρυπνούν

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει σχετικά με τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες:

«Η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες έδωσε το μήνυμα ενός ευρωπαϊκού σχεδίου δράσης για την τρομοκρατία, με επιτάχυνση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης και παράδοσης, με τη θέσπιση ρήτρας αλληλεγγύης, με τον ειδικό συντονιστή για την τρομοκρατία, την ενίσχυση της Ευρωαστυνομίας (Europol) και της Ευρωδικαιοσύνης (Eurojust), την ενίσχυση της ανταλλαγής πληροφοριών κ.ά. Είναι μέτρα με άλλοθι την τρομοκρατία που δρομολογούν την περιστολή λαϊκών δικαιωμάτων και ατομικών ελευθεριών, για θωράκιση του κεφαλαίου απέναντι στους λαούς, αλλά και για να περάσουν ευκολότερα και γρηγορότερα τη νέα αντεργατική λαίλαπα στρατηγικής της Λισαβόνας, που ομόφωνα αποφάσισαν. Με ταχύτερους ρυθμούς θα πρέπει να υλοποιήσουν οι κυβερνήσεις τη μερική και προσωρινή δουλιά, την παραμονή των πιο ηλικιωμένων στην εργασία με νομικά και οικονομικά κίνητρα, τις ιδιωτικοποιήσεις σε Υγεία, Παιδεία, Ερευνα, Ενέργεια, Τηλεπικοινωνίες κ.ά. Να αναπτύξουν στενότερες σχέσεις με τους κοινωνικούς εταίρους, για αποτροπή της ταξικής πάλης, με συνεταίρο και υποταγμένο το λαϊκό συνδικαλιστικό κίνημα.

Σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό, επιβεβαιώθηκε άλλη μια φορά ότι οδεύουμε ολοταχώς προς ευρωδιχοτόμηση της Κύπρου, που θα είναι σε βάρος και των δύο λαών, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Οι λαοί να ανησυχούν, να επαγρυπνούν και να μην περιμένουν τη νέα αντεργατική και κατασταλτική επίθεση. Αντεπίθεση και αντιιμπεριαλιστικός αγώνας είναι ο μόνος ρεαλιστικός, σήμερα, δρόμος για τους ευρωπαϊκούς λαούς. Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να εφησυχάζει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ