Σάββατο 27 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέα λιτότητα μέσω Βρυξελλών

Νέα λιτότητα με τη βούλα και την άμεση συνεργασία της ΕΕ επιβάλλει η κυβέρνηση της ΝΔ, ταυτόχρονα με τη γρήγορη εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που περιλαμβάνονται στις αποφάσεις της Λισαβόνας.

Στις Βρυξέλλες μεθοδεύτηκε, υπό την άμεση καθοδήγηση της Κομισιόν, η συνέχιση της «περιοριστικής πολιτικής» (διά βίου λιτότητας) στο όνομα της αύξησης του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Ειδικότερα, η κυβέρνηση σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τις προβλέψεις (!) της ΕΕ για αύξηση του ελλείμματος λίγο κάτω από το όριο του 3% που θέτει το Μάαστριχτ, προκειμένου να «κτίσει» πάνω του την ανάγκη για πάγωμα των μισθών και συντάξεων, τις ιδιωτικοποιήσεις και περικοπές κοινωνικών δαπανών.

Στο επόμενο διάστημα θα αφιερωθεί σε επικοινωνιακή καμπάνια που θα προπαγανδίζει τον αναγκαστικό μονόδρομο της νέας λιτότητας. Τα συγκεκριμένα μέτρα θα έρθουν με το νέο προϋπολογισμό και αναμένεται να εξαγγελθούν από το βήμα της ΔΕΘ το Σεπτέμβρη.

Οι προβλέψεις της Κομισιόν θα δημοσιοποιηθούν στις 7 Απρίλη και, όπως δήλωνε στους δημοσιογράφους αρμόδιος οικονομικός παράγοντας, «θα είναι πολύ δυσμενέστερες σε σχέση με το παρελθόν», αλλά «πολύ κοντά» στις πρόσφατες προβλέψεις που έκανε ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης στη Βουλή, όπου ανέβασε το έλλειμμα στο 2,5%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ