Σάββατο 27 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Είναι έκφραση των κληρικών...

Τη δικομματική αντιπαράθεση που ξέσπασε μετά τη φράση του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου «οι καταστάσεις αλλάζουν· δόξα σοι ο Θεός», επιχείρησε να κατευνάσει χτες ο ίδιος δηλώνοντας ότι «φράση του παρερμηνεύτηκε».

Συγκεκριμένα, μετά τη συνάντηση που είχε με την υπουργό Παιδείας Μ. Γιαννάκου, ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, κληθείς να σχολιάσεις τις αντιδράσεις που προκάλεσε η έκφρασή του στη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή την προηγούμενη Τετάρτη, υποστήριξε ότι «δεν είχε πολιτική χροιά, και ζήτησε «να μη δίνεται πολιτική σημασία σε εκκλησιαστικές εκφράσεις».

Ο αρχιεπίσκοπος πάντως πρόσθεσε ότι «αναφώνησε δόξα σοι ο Θεός όχι για την αλλαγή κυβέρνησης, αλλά για την αλλαγή κλίματος στις σχέσεις κράτους - Εκκλησίας».

«Προσωπικά χρησιμοποιώ το "δόξα τω Θεό" πενήντα φορές την ημέρα. Το ίδιο ισχύει και για "τη δεξιά του Κυρίου" που είχα πει. Τα ίδια είχα πει και το 2000 στον κ. Σημίτη» πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος και ανέφερε ότι «οι φράσεις αυτές αρμόζουν σε κληρικούς, οι οποίοι τις συνηθίζουν».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος όταν ρωτήθηκε για το συγκεκριμένο γεγονός υποστήριξε: «Ο κ. Χριστόδουλος ευχήθηκε δύναμη στο νέο πρωθυπουργό και ο πρωθυπουργός τον ευχαρίστησε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ