Σάββατο 27 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στις 3 Απρίλη η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΔΗΚΚΙ

Το επόμενο Σάββατο 3 Απρίλη, θα πραγματοποιηθεί τελικά η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΔΗΚΚΙ και όχι σήμερα όπως ήταν προγραμματισμένη.

Αρχικά μάλιστα η συγκεκριμένη συνεδρίαση κινδύνεψε να ματαιωθεί, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη της ηγετικής ομάδας του ΔΗΚΚΙ δεν... επιθυμούσαν τη συγκρότηση της ΚΠΕ, η οποία θα κληθεί να εγκρίνει η όχι την πρόταση του Δ. Τσοβόλα για «αυτοδιάλυση» του κόμματος την οποία έκανε πριν οκτώ μέρες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΔΗΚΚΙ.

Η πρόταση «αναστολής της λειτουργίας του ΔΗΚΚΙ» που έκανε ο Δ. Τσοβόλας είχε περάσει με οριακή πλειοψηφία από τα μέλη της ΠΓ αλλά προκάλεσε τις αντιδράσεις πολλών στελεχών του κόμματος, αφού τέσσερα μέλη της ΠΓ την καταψήφισαν και υπήρχε και μια λευκή ψήφος, ενώ στη συνέχεια οι «διαφωνούντες» εξέδωσαν και ανακοίνωση με την οποία «διέψευδαν» ότι υπήρχε απόφαση «για αναστολή της λειτουργίας» και συγχρόνως δήλωναν ότι τη μόνη απόφαση που πήραν ήταν ότι η σύνοδος της ΚΠΕ «θα αποφάσιζε επί του θέματος».

Παρέμβαση στις εξελίξεις από τους διαγραμμένους

Την ίδια στιγμή, με ανακοίνωσή τους στελέχη που διαγράφτηκαν στα τέλη Δεκέμβρη από το ΔΗΚΚΙ, εμφανίζονται ιδιαίτερα επικριτικά απέναντι στην ηγεσία του κόμματος που τη χαρακτηρίζουν «αποτυχημένη».

«Το ΔΗΚΚΙ πρέπει να κρατηθεί στην πρώτη γραμμή των κοινωνικών αγώνων καθώς και για την Κοινή Δράση της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς, που δεν μπορεί να εκφραστεί από το ΠΑΣΟΚ». Αυτό αναφέρουν συγκεκριμένα, τα μέλη της «Εναλλακτικής Προοδευτικής Ενωτικής Πρωτοβουλίας».

Στην ανακοίνωση της Κίνησης, η οποία «συνοδεύεται» και από την κοινή δήλωση των δυο διαγραμμένων μελών της Πολιτικής Γραμματείας του ΔΗΚΚΙ Τ. Θεοχάρη και Χ. Μπίμπαση, ασκείται κριτική και στον Δ. Τσοβόλα ότι «δεσμεύει τον τίτλο και τη σφραγίδα και "αποδεσμεύει" τα μέλη, αντί να στραφεί προς την ενότητα της Αριστεράς, που ο ίδιος διακήρυσσε».

Στο ίδιο κείμενο επίσης αναφέρεται: «Περιμένουμε την απόφαση ενός Συνεδρίου, στο οποίο θα μπορούσαν να μετάσχουν και άλλες δυνάμεις, ώστε να προκύψει ένα "Σοσιαλιστικό Μέτωπο - ΔΗΚΚΙ"». Μάλιστα, οριοθετούν και συγκεκριμένα βήματα προς αυτή την πορεία και υποστηρίζουν ότι πρέπει να υπάρξει «ανασυγκρότηση του ΔΗΚΚΙ, ως ενός σοσιαλιστικού κινήματος. Δημιουργία ενός Σοσιαλιστικού Φόρουμ και άμεση σύγκληση μιας Μόνιμης Ομάδας Επαφής με όλα τα αριστερά και προοδευτικά σχήματα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαγραφές «μαϊμού» από τον Τσοβόλα (2004-10-05 00:00:00.0)
Συνεδριάζει η ΚΠΕ για το ευρωψηφοδέλτιο (2004-05-07 00:00:00.0)
Αποφάσισαν να συνεχίσουν (2004-04-06 00:00:00.0)
Η «πλειοψηφία» συγκαλεί Κεντρική Πολιτική Επιτροπή (2004-04-02 00:00:00.0)
Την Κυριακή οι αποφάσεις (2004-01-23 00:00:00.0)
Ομιλία εφ' όλης της ύλης (2001-09-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ