Σάββατο 27 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 31ης ΜΑΡΤΗ
Καμιά επανάπαυση με στόχο την επιτυχία της

Ολοι και όλα για την επιτυχία της απεργίας! Μ' αυτό το σύνθημα δίνουν τη μάχη οι ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, για να εξασφαλιστεί η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, στην πανεργατική απεργία στις 31 Μάρτη και την προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

«Ολοι στην απεργία. Ολοι στην προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης». Το παραπάνω κάλεσμα απευθύνει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ που συνεδρίασε χτες και συζήτησε τα τελευταία μέτρα που πρέπει να παρθούν για την επιτυχία της απεργίας στις 31 του Μάρτη, αλλά και τη μαζικότητα της προσυγκέντρωσης του ΠΑΜΕ. Η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ καλεί όλα τα σωματεία να πάρουν την επιτυχία της απεργίας στα χέρια τους με συνεδριάσεις των διοικήσεων των σωματείων, συγκεντρώσεις και περιοδείες στους χώρους δουλιάς, για να εκφραστεί η θέληση των εργαζομένων, να αντισταθούν στις αντεργατικές επιλογές και να διεκδικήσουν λύσεις με βάση τις πραγματικές τους ανάγκες.

«Να βρεθούμε έξω από τα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις, περιφρουρώντας την απεργία. Κανείς εργαζόμενος να μην πάει για δουλιά. Να νεκρώσουν τα γιαπιά και οι επιχειρήσεις», σημειώνει στο κάλεσμά της η Γραμματεία.

«Η σύνοδος της ΕΕ στις 25 Μάρτη, σημειώνει, ετοίμασε νέα βάρβαρα μέτρα σε βάρος της εργατικής τάξης. Επέκταση της μερικής απασχόλησης, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, ακόμα πιο σκληρή λιτότητα κ.ά. Αυτά αποτελούν την πολιτική των κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ενώ βαριές ευθύνες έχει και ο ΣΥΝ, γιατί έβαλε την υπογραφή του στη Συνθήκη του Μάαστριχτ, της ΟΝΕ και της Λευκής Βίβλου».

«Ολοι στο πόδι». Με αυτή τη φράση η Ομοσπονδία Οικοδόμων και το Συνδικάτο της Αθήνας καλούν όλους τους Ελληνες και ξένους οικοδόμους σε μαζική συμμετοχή στην απεργία. Απόφαση πήρε επίσης η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, ενώ ομόφωνα αποφάσισαν συμμετοχή και οι διοικήσεις των τεσσάρων σωματείων εργαζομένων στα μπλε και πράσινα λεωφορεία, στον ηλεκτρικό και στο Μετρό. Ανταπόκριση στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ δηλώνει και ο Σύλλογος Σπουδαστών Σχολών Χορού - Θεάτρου - Κινηματογράφου.

Επί ποδός βρίσκονται οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και στον Πειραιά. Η απεργιακή συγκέντρωση έχει οριστεί στις 10 το πρωί στην πλατεία Λουδοβίκου, μπροστά από τον ηλεκτρικό σταθμό Πειραιά. Να πάρει απόφαση για απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων καλούν την ΠΝΟ τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ