Κυριακή 28 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΓΑΠΙΟΣ ΠΑΠΑΝΕΟΦΥΤΟΥ
Καταστρατηγούνται δικαιώματα

Ο Αγάπιος Παπανεοφύτου
Ο Αγάπιος Παπανεοφύτου
Σχετικά με τη λήψη νέων κατασταλτικών μέτρων στην ΕΕ, αλλά και τη ΝΑΤΟποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων και τις συνέπειες για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες, μιλώντας στην εφημερίδα μας ο Αγάπιος Παπανεοφύτου, τονίζει: «Η φιλοσοφία που διέπει όλες αυτές τις τελευταίες εξελίξεις είναι η περαιτέρω αστυνόμευση τόσο των Ευρωπαίων πολιτών όσο και των μεταναστών».

Και συνεχίζοντας διευκρινίζει: «Οσον αφορά την προώθηση του λεγόμενου Ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης, ναι μεν αποσκοπεί σε δικονομικές διευκολύνσεις (με τη διαμόρφωση μιας κεντρικής εισαγγελικής αρχής, ή αλλιώς με τη σύσταση της θέσης του "ευρω-εισαγγελέα"), από την άλλη όμως στο βαθμό που δε διασφαλίζονται οι δικονομικές εγγυήσεις που παραδοσιακά διέπουν το ποινικό δικονομικό σύστημα το εθνικό, αλλά και των ευρωπαϊκών χωρών, δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα εγγύησης τόσο της λειτουργίας του θεσμού, όσο και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Σχετικά με την πολύφερνη ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων εκτιμά ότι «ουσιαστικά η κυβέρνηση αποσκοπεί στην απόσειση των όποιων ευθυνών σε πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα. Ωστόσο παράλληλα, πέραν της δημιουργίας ενός κλίματος στρατικοποίησης των αγώνων, παραχωρούνται δικαιώματα παρέμβασης στον τομέα της εθνικής ασφάλειας και διείσδυσης στο κεντρικό σύστημα εθνικών πληροφοριών».

Και ο Αγάπιος Παπανεοφύτου καταλήγει: «Σε κάθε περίπτωση πρέπει να εξεταστεί, σε εθνικό επίπεδο, η διαμόρφωση προτάσεων που θα προσβλέπουν τόσο στη διασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας, όσο και στην απόκρουση επεμβάσεων σε συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ