Κυριακή 28 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
Κρατική τρομοκρατία...

Η δολοφονία του Παλαιστίνιου θρησκευτικού ηγέτη Αχμάντ Γιασίν από την ισραηλινή κυβέρνηση του Α. Σαρόν καταδικάζει το λαό του Ισραήλ στη δίνη τετελεσμένων γεγονότων χωρίς επιστροφή. Τώρα, όλα είναι πιθανά και δυνατά. Αυτό που χαρακτηρίστηκε στο παρελθόν ως πολιτική χωρίς δυνατότητα επιστροφής, το πολεμικό άνοιγμα του Ισραήλ, συνεχίζεται σε εντονότερη κλίμακα.

Η ανθρωπότητα μοιάζει να ωθείται σε απειλή γενικευμένου πολέμου. Η διεθνής πολιτική κινείται μεταξύ της κρατικής και παρακρατικής τρομοκρατίας. Η δολοφονία του Παλαιστίνιου θρησκευτικού ηγέτη ως μια κατ' εξοχήν ακραία μορφή τρομοκρατίας χτυπά πισώπλατα το αναπτυσσόμενο προοδευτικό ειρηνιστικό κίνημα του λαού του Ισραήλ, τους αντιπολεμικούς διανοούμενους και στρατιωτικούς.

Το ισραηλινό προοδευτικό κίνημα υποχρεώνεται ή να δυναμώσει τις γραμμές του στην αντίσταση ή να διπλωθεί στο κυβερνητικό δόκανο της ανημπόριας, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για το λαό. Το Ισραήλ ως καθεστηκυία τάξη ευθυγραμμίζεται ανοιχτά με τις επιδιώξεις του Ευρω-ατλαντικού Συμφώνου των ΗΠΑ που αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της ασκούμενης διεθνούς ιμπεριαλιστικής καπιταλιστικής πολιτικής. Είναι ένα είδος συγκοινωνούντων δοχείων μεταξύ της επιβολής της νέας ευρω-ατλαντικής τάξης και του ισραηλινού πολιτικού, και στρατοκρατικού κατεστημένου.

Το αυξανόμενο «πολεμικό άπλωμα» του Ισραήλ με την υιοθέτηση της δολοφονικής ατομικής τρομοκρατίας είναι δείγμα ενός έρποντος εκφυλισμού της εξουσίας αυτής της χώρας. Επιβεβαιώνει την αδυναμία της να επιβληθεί τελειωτικά σ' ένα λαό που ο εξοπλισμός του είναι ο πετροπόλεμος των παιδιών κι η αντίστασή του είναι οι απεγνωσμένες επιθέσεις.

Το εξουσιαστικό σιδερόφρακτο ιερατείο του Ισραήλ έφτασε στο ακραίο σημείο δειλίας και καταισχύνης να δολοφονεί ένα Παλαιστίνιο θρησκευτικό ηγέτη με τη μέθοδο κοινού κατσαπλιά. Αίσχος στο κογκλάβιο εξουσίας του Ισραήλ που καταρρακώνει στη διεθνή κοινή γνώμη τον αρχαίο λαό των Εβραίων με παραδόσεις ολοκαυτώματος. Ωστόσο, όσο αποκρουστική κι αν είναι η κυβερνητική πολιτική του Α.Σαρόν δεν πρέπει να ξεχνιέται ότι είναι κρίκος μιας ενιαίας ιμπεριαλιστικής καπιταλιστικής αλυσίδας. Η Μαδρίτη, το Κοσσυφοπέδιο, η Κύπρος, το Ιράκ κι όλα τα επαπειλούμενα σημεία του πλανήτη χαρακτηρίζονται από τη θέληση επιβολής υποδούλωσης των λαών από ένα ανεξέλεγκτο διεθνές ιερατείο της οικονομικής, πολιτικής και στρατοκρατικής ολιγαρχίας.

Στο βωμό της αυθαιρεσίας και του προνομίου διαλύονται έθνη και στοιβάζονται λαοί σε μια υπερεθνική χαβούζα. Στο φόντο αυτού του αγελαίου εκσυγχρονισμού προβάλλει η έλευση της Νέας Τάξης με την τρομοκρατία ενός Τέταρτου Ράιχ ως εργαλείο πλανητικής επιβολής. Το πολιτικο-θρησκευτικό και στρατοκρατικό ιερατείο του Ισραήλ μετουσιώνει τη μορφή ενός σύγχρονου Εφιάλτη που εννοεί να προδίδει το λαό του στο όνομα μιας πανανθρώπινης προδοσίας. Η αμερικανοΝΑΤΟική υποστήριξή του είναι τα λύτρα της προδοσίας του. Επαναλαμβάνεται ότι η λύτρωση της Παλαιστίνης είναι ταυτόχρονη λύτρωση του αρχαίου λαού των Εβραίων. Παλαιστίνιοι κι Ισραηλινοί θα λυτρωθούν μόνο στο πλαίσιο μιας αμοιβαίας συνύπαρξης...


Αντώνης ΔΑΜΙΓΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ