Τρίτη 30 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ
Η μεγάλη επιστροφή

Μεγάλος θριαμβευτής στους τελικούς του βόλεϊ ήταν ο ΠΑΟ

Sportidea

Μεγάλος θριαμβευτής στους τελικούς του βόλεϊ ήταν ο ΠΑΟ
Γελάει καλύτερα ο τελευταίος λένε.... Και στον Παναθηναϊκό ακόμα γελάνε και θα το κάνουν για πολύ καιρό. Αλλωστε η επιστροφή στα πρωτεία του ελληνικού βόλεϊ μετά από 8 χρόνια συνοδεύτηκε και από μια σειρά άλλων γεγονότων. Για παράδειγμα, το ότι μετά την αποτυχία στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου πολλοί είχαν ξεγράψει τους «πράσινους» αλλά αυτοί έκλεισαν επιτυχημένα τη χρονιά. 'Η, όπως το γεγονός ότι μπήκε στη διαδικασία των πλέι οφ με μειονέκτημα έδρας και κατάφερε να το σπάσει από το πρώτο παιχνίδι κιόλας. Οπως και να έχουν πάντως, η διαδρομή της επιστροφής μετά από μια οκταετία στην κορυφή για το «τριφύλλι» ήρθε πιο εύκολα του αναμενομένου. Στον τέταρτο και καθοριστικό τελικό στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Ολυμπιακό με 3-0 σετ (32-30, 25-16, 25-16) και έφθασε στο πολυπόθητο σκορ των 3-1 νικών.

Στον τελευταίο τελικό η εξέλιξη του πρώτου σετ που ήταν συναρπαστική ουσιαστικά έκρινε κατά πολύ τον αγώνα. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν μέχρι και με 6 πόντους διαφορά (19-13). Ομως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τους φιλοξενούμενους... Το «μπλακ άουτ»» του Ολυμπιακού, με αλλεπάλληλα λάθη των παικτών, εκμεταλλεύτηκε η ομάδα του Στέλιου Καζάζη, η οποία με μια δυναμική επιστροφή ανέτρεψε το σε βάρος της σκορ, αλλά πήρε και το σετ. Κάπου εκεί τελείωσε και η υπόθεση τίτλος. Με τη συμπαράσταση περίπου 1.600 οπαδών τους και με ανεβασμένη ψυχολογία, οι «πράσινοι» έκαναν έναν... υγιεινό περίπατο. Τα δύο επόμενα σετ εξελίχθηκαν σε παράσταση με έναν πρωταγωνιστή, τον Παναθηναϊκό, αφού οι«ερυθρόλευκοι» κατέθεσαν τα... όπλα.

Σε δηλώσεις του μετά το παιχνίδι ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Στέλιος Καζάζης που δέχτηκε έντονη κριτική το τελευταίο διάστημα, δήλωσε ότι αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένος από το αποτέλεσμα που είχε η προσπάθεια των παικτών. «Τα συναισθήματα μετά τη νίκη ήταν πολύ έντονα και ένιωθα και εγώ σαν να ήμουν παίκτης. Το πρωτάθλημα μάς έλειπε πάρα πολύ και για αυτό η αντίδρασή μας μετά το τέλος του παιχνιδιού ήταν τόσο αυθόρμητη. Σήμερα συνειδητοποίησα πως είχαν γραφτεί πολλά αρνητικά για μένα αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, κάναμε όλα αυτά να μην ισχύουν», τόνισε ο Ελληνας τεχνικός σε δηλώσεις του στον ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ FM.

Πάντως τους δικούς του λόγους για να αισθάνεται ευτυχισμένος έχει ο Πλάμεν Κονσταντίνοφ αφού κατέκτησε τον τέταρτο τίτλο του με τέσσερις διαφορετικές ομάδες (Αρης, Ηρακλής, Ολυμπιακός, ΠΑΟ). Ο Βούλγαρος ακραίος κατέχει ένα εκπληκτικό ρεκόρ και μάλιστα τα τρία τελευταία τρόπαια είναι συνεχόμενο.

Απέτυχε ο Ηρακλής

Το όνειρο έγινε εφιάλτης για τον Ηρακλή που το Σαββατοκύριακο συμμετείχε στο φετινό φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ που διεξάχθηκε στο Μπέλγκογκραντ της Ρωσίας. Οι «κυανέλευκοι» κατέλαβαν τελικά την τέταρτη θέση αφού στο μικρό τελικό ηττήθηκαν και από τη γαλλική Τουρ με 3-2 (25-18, 23-25, 20-25, 25-17, 15-13). Η ελληνική ομάδα είχε χάσει την πρόκριση στον τελικό αφού στον ημιτελικό ηττήθηκε και από τη ρωσική Ισκρα με 3-0 (25-22, 22-25, 25-23). Πρωταθλήτρια Ευρώπης αναδείχτηκε το μεγάλο φαβορί και «οικοδέσποινα» της διοργάνωσης Λοκομοτίβ Μπελογκόριε που νίκησε την Ισκρα με 3-0 (25-21,25-19,25-15).

Νταμπλ τα... Βριλήσσια

Την κυριαρχία τους στο χώρο του γυναικείου βόλεϊ επιβεβαίωσαν τα Βριλήσσια που μετά το Κύπελλο κατέκτησαν και το πρωτάθλημα. Τα κορίτσια του Σούλη Τουρσούγκα νίκησαν στον τελευταίο τελικό τον Πανελλήνιο με 3-0 σετ (25-18, 25-22, 26-24) και έφτασαν έτσι στο 2ο νταμπλ της ιστορίας τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ