Τρίτη 30 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Χρώματα» της άνοιξης

Εργο του Ν. Οικονομίδη
Εργο του Ν. Οικονομίδη
Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Οικονομίδη φιλοξενείται στην γκαλερί «Χρυσόθεμις» (25ης Μαρτίου 20, Χαλάνδρι). Με τίτλο «Η μπλε σιωπή», παρουσιάζονται 20 έργα σε λάδι, με βασικό στοιχείο το μπλε της θάλασσας. Ο καλλιτέχνης, μέσα από το έργο του, επιχειρεί να αναπλάσει το θαλάσσιο χώρο, θέτοντας σουρεαλιστικά σύμβολα, όπως καράβια, σκιές ποιητών που μας ταξιδεύουν στο βαθύ γαλάζιο της, με στοχασμό και μ' όνειρο. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 24 Απρίλη.

Με τίτλο «Ο χρόνος είναι αθώος» παρουσιάζεται στην γκαλερί «έκφραση γιάννα γραμματοπούλου» (Βαλαωρίτου 9α), έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Κουτσιαύτη. Οπως σημειώνει ο δημιουργός «...ψάρια, πουλιά, δέντρα, πρόβατα, από τη μεριά αυτών των όντων ο χρόνος μοιάζει να μη διασπάται σε παρελθόν και μέλλον, αλλά αθωώνεται σ' ένα φαινομενικά αέναο παρόν, φέρνοντας την αισιοδοξία και τη γαλήνη». Διάρκεια έως 8/4.

Εκθεση ζωγραφικής της Αμαλίας Σταυρουλάκη με «μυρωδιές» από τις «Τέσσερις εποχές» παρουσιάζεται (έως 23/4) στην γκαλερί «7» (Ζαλοκώστα 7). Πρόκειται για 114 έργα μικρών διαστάσεων, στα οποία τα μπαχαρικά και μυρωδικά, που χρησιμοποιεί σαν υλικά στην επιφάνεια του τελάρου, «μυρίζουν» μνήμες από τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Ετσι, χαμομήλια, δυόσμος, πάπρικα, και δέντρα σηματοδοτούν μια τρυφερή άνοιξη. Τα πιπέρια, το θυμάρι, τα πάνινα καραβάκια παραπέμπουν στο καλοκαίρι, ενώ η κανέλα, το μπαχάρι, το μοσχοκάρυδο, τα μοναχικά δέντρα, στο φθινόπωρο. Καφές, μαύρο πιπέρι, στάχτη, βαμβάκι, γυμνά κλαδιά συνθέτουν το χειμώνα...

Μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας κινείται η έκθεση ζωγραφικής του Μαρίνου Χριστακόπουλου, (έως 24/4) στην γκαλερί «Χριστίνα Καρελλά» (Αλεξ. Παπαναστασίου 3, Ν. Ψυχικό). Τίτλος της «Αυτό που φεύγει μέσα στη νύχτα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ