Τρίτη 30 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
ΟΧΙ στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης της ΔΕΗ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα, στις 11 π.μ., έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης

Μαζική συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης, στις 11 π.μ., θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι κάτοικοι του Κορυδαλλού, επιδιώκοντας συνάντηση με τον υπουργό. Αίτημά τους είναι να μην εγκατασταθεί το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) της ΔΕΗ, στην περιοχή των παλιών λατομείων.

Την απόφαση αυτή έλαβαν στη διάρκεια δυναμικής κινητοποίησης που πραγματοποίησαν, με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, την περασμένη Κυριακή το πρωί, στο χώρο που σχεδιάζεται η κατασκευή του ΚΥΤ.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον αγώνα των κατοίκων ο Γιάννης Πατσιλινάκος, βουλευτής Β΄ Περιφέρειας Πειραιά του ΚΚΕ. Παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι όλων των δημοτικών παρατάξεων και φορέων της πόλης με εξαίρεση την παράταξη του δημάρχου, Στέφανου Χρήστου.

Τις ευθύνες του δημάρχου για το έγκλημα - όπως το χαρακτήρισε - που συντελείται στην πόλη επισήμανε στην ομιλία του ο Αποστόλης Συρίγος, επικεφαλής της παράταξης «Δημοκρατική Ενότητα». «Ο Στ. Χρήστου, εκλεχτός δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ - τόνισε - αφού συνεργάστηκε με την προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ξεκίνησε το έργο, σήμερα σε αρμονική συνεργασία με την κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να ξαναρχίσει τις εργασίες, που ο αγώνας των κατοίκων διέκοψε».

Παράλληλα, τόνισε πως η λύση σε αυτό το θέμα πρέπει να έχει ως κριτήριο την υγεία των δημοτών και όχι το κέρδος. Λύση που δεν μπορεί να είναι αυτή που προτείνεται γιατί ο χώρος βρίσκεται κοντά σε έξι σχολεία και στο αθλητικό κέντρο που προγραμματίζεται να γίνει εκεί.

Την αποδοκιμασία των συγκεντρωμένων προκάλεσε η τοποθέτηση του επικεφαλής της παράταξης «Κορυδαλλός - Ευρωπαϊκή Πόλη» που πρόσκειται στη ΝΔ και ο οποίος υποστήριξε την κατασκευή του ΚΥΤ με προϋποθέσεις.

Στο πλευρό των κατοίκων και ενάντια στην κατασκευή του έργου αυτού κοντά σε σχολεία έχει τοποθετηθεί, μεταξύ άλλων φορέων, και η ΕΛΜΕ Πειραιά μετά από συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, επισημαίνοντας τους κινδύνους που μπορεί να έχει για την υγεία των μαθητών η γειτνίαση του συγκεκριμένου έργου της ΔΕΗ με σχολεία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνιστική αντίθεση σύσσωμης της αντιπολίτευσης (2004-05-11 00:00:00.0)
Εμμένει η κυβέρνηση παρά τις αντιδράσεις (2004-03-31 00:00:00.0)
Οι κάτοικοι συνεχίζουν τον αγώνα κατά του ΚΥΤ (2004-03-12 00:00:00.0)
Δενδροφύτευση ενάντια στο σταθμό της ΔΕΗ (2002-11-14 00:00:00.0)
Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για το ΚΥΤ (2002-11-06 00:00:00.0)
Διεκδικούν την απομάκρυνση του ΚΥΤ (2002-10-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ